Ακίνητα: Συνεχίζεται η πτώση τιμών

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ακίνητα: Συνεχίζεται η πτώση τιμών


Περαιτέρω μείωση στις τιμές οικιών και διαμερισμάτων κατά 0,9% σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους.
Σύμφωνα με το δείκτη τιμών ακινήτων της Κεντρικής Τράπεζας, καταγράφηκε μείωση στις τιμές των οικιών των παραλιακών πόλεων, με τη μεγαλύτερη που φτάνει το 2,3% να σημειώνεται στην Πάφο. Οριακή μείωση και στις τιμές των οικιών της επαρχίας Λευκωσίας της τάξης του 0,2%.
Μείωση παρατηρείται επίσης και στις τιμές των διαμερισμάτων των παραλιακών πόλεων, με τη μεγαλύτερη να σημειώνεται στην επαρχία Αμμοχώστου, ενώ σταθεροποίηση παρατηρείται στις τιμές των διαμερισμάτων της επαρχίας Λευκωσίας.
Μεγάλη μείωση της τάξης του 1,8%, σημειώθηκε και στις τιμές των οικιών στην επαρχία Λάρνακας. Οι τιμές των διαμερισμάτων, μειώθηκαν κατά 3,5% και 2,5%, στις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου.

Οριακή μείωση σημείωσαν για την ίδια περίοδο και οι δείκτες διαμερισμάτων και οικιών των υπόλοιπων επαρχιών, εξαιρουμένης της Λευκωσίας η οποία παρουσίασε σταθεροποίηση στις τιμές των διαμερισμάτων.
Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, δηλαδή με το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ο γενικός δείκτης τιμών κατοικιών παρουσίασε μείωση της τάξης του 4,9%. Η μείωση αυτή προέρχεται κατά κύριο λόγω από μειώσεις στις τιμές των διαμερισμάτων, με εξαίρεση την επαρχία Λευκωσίας όπου σημειώθηκε οριακή αύξηση στις τιμές των διαμερισμάτων της τάξης του 1,2%.
Σύμφωνα με το γενικό δείκτη τιμών διαμερισμάτων, η μείωση στις τιμές διαμερισμάτων ήταν σε ετήσια βάση της τάξης του 6,5%, ενώ η αντίστοιχη μείωση στις τιμές των οικιών ήταν μόλις 3,7%. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται και στους ανά επαρχία δείκτες τιμών διαμερισμάτων οι οποίοι σημείωσαν μεγαλύτερες μειώσεις από ότι οι ανά επαρχία δείκτες τιμών οικιών. Οι μεγαλύτερες μειώσεις σε ετήσια βάση σημειώθηκαν στα διαμερίσματα των επαρχιών Πάφου και Λάρνακας, και ήταν της τάξης του 18,4% και 10,8%, αντίστοιχα.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου