Ξεκινάει το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο Κάθετος Αξονας 50 της Εγνατίας Οδού

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινάει το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο Κάθετος Αξονας 50 της Εγνατίας Οδού


Ο Κάθετος Άξονας 50 της Εγνατίας Οδού Κοζάνη - Φλώρινα - Νίκη: Τμήμα Φλώρινα - Νίκη (50.3), προϋπολογισμού μελέτης 80 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενημερώθηκαν χθες από τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και αξιολόγησαν θετικά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του εν λόγω έργου μήκους 14,5 χλμ. 
Το έργο, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο κάθετος άξονας 50 αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα Χ, έχει μήκος 78,5 χλμ. περίπου και προβλέπεται να συνδέει την Εγνατία Οδό από τη θέση του Α/Κ Κοζάνης, με το Συνοριακό σταθμό Νίκης στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Επιμέρους τμήματα του άξονα 50 έχουν ήδη κατασκευαστεί στο πλαίσιο παλαιότερων εργολαβιών.

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας με τυπική διατομή τετράιχνης οδού, πλάτους 17 μ., διαχωρισμένων κλάδων κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. 

Ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι το έργο αυτό, βγάζει από την απομόνωση το Νομό Φλώρινας και θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, ανέφερε ότι εκπονείται η μελέτη για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα από την Φλώρινα μέχρι την Πτολεμαΐδα που θα συνδέει την Φλώρινα με την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και την Εγνατία. 

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου