Μέτρα για τόνωση της αγοράς ακινήτων

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μέτρα για τόνωση της αγοράς ακινήτων

Στη διευκόλυνση των οφειλετών στεγαστικών δανείων που μέχρι τώρα δεν ήταν σε θέση να τα αποπληρώσουν στοχεύει το νέο πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα, στην προσπάθειά του να στηρίξει την ακόμη προβληματική αμερικανική αγορά ακινήτων.
Ο Ομπάμα ετοιμάζεται να διευρύνει ήδη υπάρχον πρόγραμμα αναχρηματοδότησης δανείων και στους οφειλέτες στεγαστικών που η αξία των δανείων τους ξεπερνά το 125% της αξίας των κατοικιών τους.
Δεν θα γίνει μόνον αρεστός στο εκλογικό σώμα στις «δύσκολες» για την επανεκλογή του πολιτείες της Νεβάδας και της Καλιφόρνιας, όπου οι τιμές κατοικιών έχουν «βουλιάξει», αλλά και θα συμβάλει στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας.
Ο διοικητής της Fed Ν. Υόρκης, Ου. Ντάντλεϊ, επισήμανε την ανάγκη να σταματήσει ο «φαύλος κύκλος» της πτώσης των τιμών στην αγορά ακινήτων, που αποτελεί «σοβαρό εμπόδιο στην ισχυρότερη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας».
Επιτάχυνση
Τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ γ΄τριμήνου θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη, με τους αναλυτές να προβλέπουν επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης στο 2,9% από 1,3% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.Πλην όμως, η Merrill Lynch βλέπει πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ και από άλλον οίκο αξιολόγησης έως τα τέλη του έτους, λόγω των ανησυχιών για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα. Η πρώτη υποβάθμιση ήρθε από τη Standard & Poor΄s τον Αύγουστο.Ένας άλλος αδύναμος κρίκος της οικονομίας είναι η αγορά εργασίας. Έρευνα του πάνελ ΝΑΒΕ καταγράφει τις χειρότερες προοπτικές για την απασχόληση από το 2010, με πολύ λιγότερες εταιρείες να προβλέπουν αύξηση των θέσεων εργασίας εντός του εξαμήνου σε σχέση με την έρευνα Ιουλίου.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου