Τα ακίνητα με θέα στην Μεσόγειο σώζουν την παρτίδα

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τα ακίνητα με θέα στην Μεσόγειο σώζουν την παρτίδα


Μέσος όρος των τιμών των κατοικιών στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 7,4% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τους δείκτες τιμών κατοικιών της Tinsa.
Η πιο απότομη μείωση των τιμών παρουσιάστηκε σε μεγάλες πόλεις όπου υποχώρησε 8,9%, ακολουθούμενη από την ακτή της Μεσογείου, όπου οι περισσότεροι αγοραστές από το εξωτερικό έχουν σπίτια διακοπών. 
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αύξηση σε ξένους αγοραστές, που αναζητούν τιμές ευκαιρίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ισπανίας δείχνουν ότι οι ξένοι επένδυσαν € 1.300.000.000 κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένο κατά 16% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και κατά 37% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Παραμένουν όμως ακόμα σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2003 οπότε και έφτασαν τα €1,9 δισ.

Οι περιοχές που βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση είναι αυτές με θέα στην θάλασσα όπου παρατηρείται πενταπλάσια ζήτηση από αυτές στην ενδοχώρα αν και οι αγοραστές καλούνται να πληρώσουν ένα εξαιρετικά μεγαλύτερο τίμημα σε σχέση με αντίστοιχα ακίνητα που βρίσκονται ακόμα και στις παριφές των πόλεων

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου