Αύξηση της ζήτησης πολυτελών κατοικιών στη Μ. Βρετανία. Υψηλό τετραετίας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αύξηση της ζήτησης πολυτελών κατοικιών στη Μ. Βρετανία. Υψηλό τετραετίας

Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.
3.375 πολυτελή ακίνητα αξίας πάνω από £ 1 εκ. πωλήθηκαν κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2011, σύμφωνα με τη LloydTSB. Οι πωλήσεις σηματοδοτούν μια αύξηση της τάξης του 10 % σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά και τον μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών από το 2007.
Η βρετανική αγορά πολυτελών ακινήτων συνεχίζει να δυναμώνει, καθώς πλούσιοι ξένοι αγοραστές ζητούν ακριβά ακίνητα ως μια ασφαλή επένδυση στον αντίποδα των προβλημάτων χρέους της Ευρώπης.
Η πλειοψηφία των πολυτελών κατοικιών που πωλήθηκαν αφορά ιδιοκτησίες στη ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου φτάνοντας τον αριθμό των 2.163 με κόστος αγοράς πάνω από £ 1 εκ. παρουσάζοντας έτσι μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 1926 ακίνητα που πωλήθηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Το ένα τέταρτο από αυτές βρίσκονται στο Kensington και στο Westminster.
Άλλη περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρουσίασαν μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις, είναι το North East
Η αύξηση στην αγοραπωλησία ακριβών ακινήτων είναι μια τάση που έρχεται έντονη σε αντίθεση με τη συνολική μείωση που παρουσιάζεται στην αγορά ακινήτων σε όλη τη Βρετανία (οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 9 % κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους). Πράγματι, τα στοιχεία είναι τώρα υψηλότερη από το μέγιστο της αγοράς ακινήτων το 2007, όταν είχαν πουληθεί 3.680 πολυτελείς κατοικίες. Επιπλέον, 739 σπίτια αξίας άνω των £2m πωλήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με την εταιρεία Wire - αύξηση που αντιστοιχεί στο 33% σε σχέση με τις περσινές πωλήσεις.Παρόλα αυτά οι αγοραπωλησίες πολυτελών κατοικιών εξακολουθούν να αντιστοιχούν μόλις στο 1,1% των συνολικών πωλήσεων ακινήτων της Βρετανίας .
Ο Suren Thiru σύμβουλος Real Estate της Lloyds TSB σχολίασε: "Η ισχυρή ζήτηση από πλούσιους αγοραστές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκτός αυτού, καθώς και η περιορισμένη παροχή των εν λόγω ακινήτων, έχει βοηθήσει στην ενίσχυση της αγοράς πολυτελών ακινήτων.


R E & Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου