Δεν βρήκε ενοικιαστή η εκκλησία

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Δεν βρήκε ενοικιαστή η εκκλησία


Ακαρπος για πολλοστή φορά βγήκε ο διαγωνισμός της Εκκλησίας για το γνωστό κτίριο της οδού Μητροπόλεως, εκεί όπου στεγαζόταν το υπουργείο Παιδείας.Στο διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα κατατέθηκαν δύο προσφορές, η πρώτη για τη μετατροπή του ακινήτου, συνολικής επιφάνειας 9.500 τ.μ., σε ξενοδοχείο και η δεύτερη για τη δημιουργία γραφειακών χώρων. Ωστόσο, οι δύο προσφορές κρίθηκαν ουσιαστικά ασύμφορες βάσει του μισθώματος που προτάθηκε, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός άφηνε ανοικτό στον υποψήφιο επενδυτή το ενοίκιο.
Στον τελευταίο διαγωνισμό, στο τέλος του 2009, το ετήσιο μίσθωμα που είχε ορίσει η ΕΚΥΟ αντιστοιχούσε στα 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ στους αμέσως προηγούμενους διαγωνισμούς τα μισθώματα είχαν ορισθεί στο 1,8 και στα 2 εκατ. ευρώ, ποσά που είχαν θεωρηθεί τότε υψηλά.
Η ΕΚΥΟ αναμένεται να προχωρήσει από το νέο έτος στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, ενώ πέραν του συγκεκριμένου ακινήτου σκοπεύει να προχωρήσει στην αξιοποίηση και άλλων ακινήτων ιδιοκτησίας της, όπως για παράδειγμα τις κατοικίες που διαθέτει στη Βουλιαγμένη.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου