Στις 655.000 οι αιτήσεις για τους ημιυπαίθριους

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Στις 655.000 οι αιτήσεις για τους ημιυπαίθριους


Περίπου 650 εκατ. ευρώ, έχουν εισπραχθεί από τις 655.000 αιτήσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους που έχουν κατατεθεί, ενώ ήδη έχει δοθεί και η πέμτπη παράταση για την καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων έως τα τέλη Νοεμβρίου.
Σημειώνεται, ότι το υπουργείο προχώρησε στην παράταση, μια εργάσιμη ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας για τους ημιυπαίθριους επισημαίνοντας, τη σημαντική προσέλευση των πολιτών στις τελευταίες ημέρες στις πολεοδομίες καθώς και την ανάγκη να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες εξαιτίας των απεργιών και των καταλήψεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα. 

Υπενθυμίζεται, ότι από τον Iούνιο έως σήμερα έγιναν περίπου 28.000 αιτήσεις από τις 655.000 δηλώσεων, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδες δήλωνε ότι δεν υπάρχει λόγος για να γίνει παράταση λόγω της χαμηλής προσέλευσης. 
Οι ιδιοκτήτες πάντως, πλέον βρίσκονται με το "μαχαίρι στο λαιμό", καθώς όσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση τακτοποίησης, δεν θα μπορούν να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους καθώς από τις 21 Σεπτεμβρίου για κάθε μεταβίβαση απαιτείται βεβαίωση μηχανικού ότι το ακίνητο δεν έχει παρανομίες.

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου