ΒΕΘ: αντιδρά στο τέλος ακινήτων

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΒΕΘ: αντιδρά στο τέλος ακινήτων

«Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να είναι η κυβέρνηση, η οποία δεν αντιλαμβάνεται τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο έκτακτο ειδικό τέλος για τις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με επιστολή του ΒΕΘ προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, «το επιμελητήριο έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας πολλών μελών του, τα οποία, ενώ αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη ρευστότητας λόγω της οικονομικής κρίσης, καλούνται διαδικαστικά να το καταβάλουν και στη συνέχεια να γίνει η επιστροφή του μέσω της ΔΟΥ, ενώ ο νόμος τους απαλλάσσει από το ειδικό τέλος».




«Αναγκάζουν τις επιχειρήσεις να καταβάλουν το ειδικό τέλος και να περιμένουν να λάβουν πίσω τα χρήματά τους εφόσον εξαιρούνται από το νέο φόρο. Μας αναγκάζουν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
Επίσης, με την επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο, το ΒΕΘ προτείνει τα επιμελητήρια να αναλάβουν, το καθένα στην περιφέρειά του, να δώσουν στοιχεία στη ΔΕΗ για τα μέλη τους, που ασκούν βιοτεχνική ή βιομηχανική δραστηριότητα, ώστε να μην επιβληθεί το ειδικό τέλος ή να δοθούν συνολικά τα στοιχεία αυτά από την ΚΕΕΕ, μέσω της βάσης δεδομένων του ΓΕΜΗ. Εναλλακτικά, προτείνεται, τα επιμελητήρια να εκδώσουν πιστοποιητικά για τα μέλη τους, όπου θα αναγράφεται το αντικείμενο της δραστηριότητας και με την προσκόμισή τους στη ΔΕΗ δε θα καταβάλουν το ειδικό τέλος.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου