Διαγωνισμός για τα ακίνητα της ΕΤΑ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Διαγωνισμός για τα ακίνητα της ΕΤΑ

Μήνας εξελίξεων είναι ο Νοέμβριος για τους διαγωνισμούς μακροχρόνιας εκμίσθωσης τεσσάρων ακινήτων που διαχειρίζεται η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Οι σχετικοί διαγωνισμοί αφορούν τη μαρίνα Βουλιαγμένης, την πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση του Τάε Κβον Ντο στο Νέο Φάληρο και δύο εκτάσεις στη Μαγνησία και στη Σκοτίνα Πιερίας.
Ειδικότερα, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου έχουν κληθεί να καταθέσουν τις τεχνικές και οικονομικές τους προσφορές οι επτά εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών που εκδήλωσαν το μη δεσμευτικό ενδιαφέρον τους στον διαγωνισμό για την 40ετή εκμίσθωση της μαρίνας Βουλιαγμένης. Η μαρίνα έχει σήμερα δυνατότητα ελλιμενισμού 103 σκαφών.
Οι ενδιαφερόμενοι για την 50ετή εκμίσθωση του ακινήτου Καλών Νερών Μαγνησίας θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, έπειτα από παράταση της προθεσμίας που δόθηκε στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Το ακίνητο παραθαλάσσιας έκτασης 153.611 τ.μ. βρίσκεται στις ακτές του Παγασητικού κόλπου σε απόσταση περίπου 15 χλμ. από την πόλη του Βόλου.

Την 29η Νοεμβρίου έχουν κληθεί να καταθέσουν τις τεχνικές και οικονομικές τους προσφορές οι τρεις ενδιαφερόμενοι στον διαγωνισμό για την 60ετή εκμίσθωση έκτασης 427.215 τ.μ. σε ακτογραμμή 750 μέτρων στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας. Υποχρεωτική είναι από τον ανάδοχο η ανάπτυξη εγκαταστάσεων κάμπινγκ Α΄ κατηγορίας και δυναμικότητας τουλάχιστον 250 θέσεων.
Επειτα από διαδοχικές παρατάσεις, η 30ή Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών στον διαγωνισμό με αντικείμενο τη μετασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης του Τάε Κβον Ντο ως συνεδριακού κέντρου στο Νέο Φάληρο.
Η χρονική διάρκεια παραχώρησης της λειτουργίας προσδιορίζεται σε τουλάχιστον 30 χρόνια.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου