Τη Δευτέρα κρίνεται η τύχη του Χιονοδρομικού Περτουλίου

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τη Δευτέρα κρίνεται η τύχη του Χιονοδρομικού Περτουλίου


Τα πρώτα χιόνια που επισκέφθηκαν τα ορεινά του Δήμου Πύλης μπορεί να μην έμειναν, αλλά υπενθύμισαν στη Δημοτική Αρχή ότι η χειμερινή περίοδος δεν αργεί και η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου είναι η τελευταία ελπίδα των επαγγελματιών του ορεινού όγκου για να τονωθεί η τουριστική κίνηση. 

Του Λάζαρου Μάμαλη 

Η συγκεκριμένη αναγκαιότητα θα εξεταστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της νεοϊδρυθείσας εταιρίας αξιοποίησης ακινήτων του Δήμου Πύλης που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα. 
Το κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης είναι ο καθορισμός των όρων της δημοπράτησης δραστηριοτήτων του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου. 
Όπως αποφασίστηκε οριστικά χθες από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Κουφογάζο, φέτος θα τεθούν σε ανοιχτό διαγωνισμό η μίσθωση του σαλέ και των σχολών διδασκαλίας σκι. Ο Δήμος και ειδικότερα η συγκεκριμένη εταιρία θα διατηρήσει –τουλάχιστον για φέτος- τη λειτουργία του σκι λιφτ. 
Ο καθορισμός των όρων της δημοπράτησης των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωσή τους, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου την περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου στα ορεινά του Νομού μας. 
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες. Μία πίστα κόκκινη μήκους 1,500μ., μία μπλε μήκους 400μ. και μία πράσινη εκπαιδευτική μήκους 80μ. Επίσης υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 1,170μ, ένας συρόμενος μήκους 350μ και ένα μπέιμπι λίφτ μήκους 60μ. 
Υπάρχουν τρία σαλέ, ενώ κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού διεξάγονται βραδιές νυχτερινού σκι. Υπάρχει μεγάλος και άνετος χώρος πάρκινγκ στη βάση του χιονοδρομικού και η πρόσβαση είναι ασφαλής και άνετη χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 
Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και 20 χ.λ.μ. από την Πύλη.

e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου