Φεύγει ο Ευαγγέλου από την TRASTOR

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Φεύγει ο Ευαγγέλου από την TRASTOR

Ακέφαλη μένει από τη Δευτέρα η TRASTOR. Ο μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ κ. Κ. Ευαγγέλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησε με στόχο να ηγηθεί νέου επενδυτικού σχήματος που θα επενδύει σε ακίνητα ευκαιρίας (distress).
Το ύψος των προς επένδυση κεφαλαίων θα ξεπεράσει τα €250 εκατ. χωρίς τη μόχλευση και θα αναζητηθούν ακίνητα στην ελληνική αγορά, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στο επόμενο 6μηνο, οι τράπεζες θα αναγκαστούν να εκποιήσουν μεγάλα χαρτοφυλάκια ακινήτων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL). 
Τι ακριβώς θα οδηγηθεί στην αγορά θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό η έκθεση της BlackRock καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας που θα ρυθμίσει την εθελοντική συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο haircut των ελληνικών ομολόγων.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος τελικά θα αναλάβει το management της επενδυτικής εταιρείας του κ. Θεοδωρίδη και της Τρ. Πειραιώς στην οποία συμμετέχει και ο επικεφαλής της Dimand κ. Δ. Ανδριόπουλος με ποσοστό 5%. Ο ιδρυτής της PASAL είναι πολύ πιθανόν να διατηρήσει τον έλεγχο της ΑΕΕΑΠ, καθώς η τράπεζα είναι πολύ πιθανό να περάσει για μια περίοδο στα χέρια του κράτους, όπως υπολογίζεται για το 90+% των ελληνικών τραπεζών μετά τη χθεσινή συμφωνία.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου