Βγάζουν στο σφυρί τις αυθαίρετες βιλάρες

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Βγάζουν στο σφυρί τις αυθαίρετες βιλάρες

Είναι από εκείνες τις λίγες φορές που μια επιστολή προς τη στήλη δεν χρήζει κανενός, μα κανενός, σχολιασμού. Μιλάει από μόνη της και εμπεριέχει θαυμαστά και το σχόλιο. Παρατίθεται λοιπόν αυτούσια (αφαιρουμένων μόνον των ονομάτων και επιθέτων, για ευνόητους λόγους):
«Κυρία Φοίβη Αθηναίου, ήθελα να σας διηγηθώ μια μικρή ενδιαφέρουσα ιστορία που έμαθα από φίλους από τη Γερμανία, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική επειδή μέσα στον γενικό χαμό αποφάσισαν να επενδύσουν σε ελληνικά ακίνητα.
Βρήκαν, λοιπόν, έναν μεσίτη και άρχισαν να ψάχνουν ακίνητα στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι. Στο τελευταίο τούς βρήκε ο μεσίτης μία μεγάλη βίλα, μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών, κοντά στη θάλασσα. Ρώτησαν την τιμή, τους βόλευε και άρχισαν να συζητάνε την αγορά.
Πάνω στις συζητήσεις αρχίζει τα παράξενα ο μεσίτης. Του ζητάνε οι ξένοι φίλοι να τους μιλήσει στα ίσια και τους το σκάει: "Ξέρετε, υπάρχει ένα μικρό θέμα με το ακίνητο. Είναι αυθαίρετο. Θα χρειαστεί και να κάνετε όλη τη διαδικασία για να το νομιμοποιήσετε. Επίσης, μη με καρφώσετε, αλλά ανήκει σε στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης που έχει και άλλα ακίνητα"»...

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου