Στο σφυρί για 8η φορά το κτήριο του Κεράνη

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στο σφυρί για 8η φορά το κτήριο του Κεράνη

Πλειστηριασμών συνέχεια για την πρώην καπνοβιομηχανία Κεράνης και το ακίνητο- φιλέτο στον Πειραιά. Ετσι, για τις 21 Σεπτεμβρίου ορίσθηκε ο όγδοος, κατά σειρά αναγκαστικός πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που βρίσκεται σε ειδική εκκαθάριση. Υπενθυμίζεται ότι όλες τις προηγούμενες φορές δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν επενδυτή, έστω κι αν κατά την τελευταία διαδικασία, την περασμένη άνοιξη, εκδηλώθηκε προφορικό ενδιαφέρον από Ελληνες και Ιταλούς επιχειρηματίες.

Το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι το πρώην εργοστάσιο επί της οδού Αθηνών 39, η τιμή του οποίου κατά τον προηγούμενο πλειστηριασμό κυμάνθηκε στα πέριξ των €10 εκατ., ενώ δεύτερο σε αξία έρχεται το πρώην εργοστάσιο στη θέση Γλύφα στην Ευβοια, με αξία άνω των €3,5 εκατ.
Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι ειδικά ως προς το εργοστάσιο στον Πειραιά το οποίο θεωρείται λόγω της θέσης του ένα από τα ''φιλέτα'' της περιοχής, η αρχική εκτίμηση πολύ πρίν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών ξεπερνούσε τα €23 εκατ. Σύμφωνα με τον νόμο, στον νέο πλειστηριασμό η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα είναι κατά 10%- 20% χαμηλότερη από την προηγούμενη.

RE+D Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου