Οι τουρκοκυπριακές περιουσίες σε χέρια μη δικαιούχων

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Οι τουρκοκυπριακές περιουσίες σε χέρια μη δικαιούχων

Η αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων άφησε πολλούς μη πρόσφυγες να εκμεταλλεύονται τουρκοκυπριακές περιουσίες. Χρειάζεται όπως τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος που να απαγορεύει σε μη πρόσφυγες να εκμεταλλεύονται τουρκοκυπριακή γη, υποστατικά ή ακίνητα.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πολλές τουρκοκυπριακές περιουσίες ενοικιάζονται σε μη πρόσφυγες, χωρίς κανένας να αντιδρά, χωρίς κανένα οργανωμένο σύνολο να επιζητά κοινωνική δικαιοσύνη.
Από την επομένη της εισβολής ο πρόσφυγας έχει πάρει όλα τα βάρη του πολέμου, γι' αυτό ας έχει αποκλειστικό λόγο στις τουρκοκυπριακές περιουσίες που είναι το ελάχιστο που επωφελείται σε σχέση με αυτά που έχει χάσει σε μια νύκτα και εξακολουθεί να είναι πρόσφυγας στην ίδια του την πατρίδα. Ας σταματήσουν να εμπαίζουν τον προσφυγικό κόσμο και ας εφαρμοσθούν τα δικαιώματά του που δεν είναι άλλα από τη δίκαιη διανομή και κατανομή της τουρκοκυπριακής γης, μόνο σε προσφυγικές οικογένειες.

Οι πρόσφυγες επέζησαν και μεγαλούργησαν με την εργατικότητά τους και όχι από τις τουρκοκυπριακές περιουσίες που νόμιμα δικαιούνται. Αυτό ας το προσέξουν κάποιοι άλλοι, που με παράνομο τρόπο προσπαθούν να οικειοποιηθούν τουρκοκυπριακή γη.
Η μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφορικά με τις οικονομικές, κυρίως, επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής και κατοχής, απέδειξε με τρόπο επιστημονικό την τεράστια καταστροφή και ζημιά που επέφερε αυτή στον τόπο και τα ατράνταχτα στοιχεία των αριθμών, δηλαδή το ότι παραχωρήθηκε στους πρόσφυγες δεν έχει καμιά σχέση με την ίση κατανομή βαρών. Απέδειξε την τόσο μεγάλη οικονομική διάσταση μεταξύ προσφυγικού κόσμου και μη, ώστε το πρόβλημα δεν μπορεί εύκολα να επιλυθεί, για να καλυφθούν οι απώλειες των εισοδημάτων των προσφύγων και οι τεράστιων διαστάσεων αξίες των περιουσιών τους.
Ο εμπαιγμός του προσφυγικού κόσμου συνεχίζεται, γι' αυτό επιβάλλεται να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος που δίνει το δικαίωμα σε μη πρόσφυγες να κατέχουν τουρκοκυπριακές περιουσίες. Αυτό το τόσο σοβαρό θέμα θα πρέπει να απασχολήσει το κράτος, τη Βουλή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εάν είναι δυνατόν να γίνει ακόμα και αναδιανομή των τουρκοκυπριακών περιουσιών, γιατί υπήρξε και κατάχρηση και κακή διανομή, και τουρκοκυπριακές περιουσίες είναι στα χέρια μη δικαιούχων.
Η λεηλασία και η κατακράτηση τουρκοκυπριακών περιουσιών από επιτήδειους και μη δικαιούχους και η οικειοποίησή τους μάς δίνει το δικαίωμα να αισθανόμαστε ανασφάλεια και να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας προς το όλο σύστημα αλλά, κυρίως, για το κράτος δικαίου, τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη σε αυτή την ημικατεχόμενη πατρίδα.
Τέλος είναι η ώρα της επανακαταμέτρησης των τουρκοκυπριακών περιουσιών για να διαπιστωθεί ποιοι παρανομούν και ποιοι, δικαιωματικά, δικαιούνται να κατέχουν τουρκοκυπριακές περιουσίες. 

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου