Φραγμοί στη αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Φραγμοί στη αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού


Νέες παρενέργειες στη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού, προκαλεί η επιβολή και ο τρόπος είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων του γνωστού και ως «χαράτσι». 
Το πρόβλημα προκύπτει από τις ασάφειες του νόμου, ως προς τη δυνατότητα ο καταναλωτής να αλλάξει προμηθευτή, σε περίπτωση που δεν εξοφλήσει το σκέλος του λογαριασμού ηλεκτρικού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των ανεξάρτητων προμηθευτών, το υπουργείο Οικονομικών, ερμηνεύοντας το νόμο, στερεί από τον καταναλωτή την ευχέρεια να αλλάξει προμηθευτή, ακόμη και στην περίπτωση που καταβάλλει το τέλος με δόσεις, κάτι που σύμφωνα με κύκλους των ανεξάρτητων προμηθευτών, θέτει εμπόδια στην ελεύθερη λειτουργία της αγοράς. 

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι με βάση το πνεύμα της ίδιας διάταξης, την ευχέρεια αλλαγής προμηθευτή, θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι εξοφλούν είτε εφάπαξ είτε με δόσεις το ειδικό τέλος ακινήτων. 
Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι οι αυθαίρετοι αυτοί περιορισμοί, τίθενται προκειμένου να «προστατέψουν» τη ΔΕΗ από τη διαρροή του πελατολογίου τους. 
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day, το θέμα απασχόλησε και το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είχε επαφές με επικεφαλής ανεξάρτητων προμηθευτών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μέχρι στιγμής πρόθεση αλλαγής στάσης.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου