Σε δύσκολους καιρούς τα εγκαίνια του Aman Resort στο Πόρτο Χέλι

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σε δύσκολους καιρούς τα εγκαίνια του Aman Resort στο Πόρτο Χέλι


Tο πρώτο της resort στην Ελλάδα θα εγκαινιάσει την ερχόμενη άνοιξη η Dolphin Capital Investors. Η εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, έχει ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις στις κατοικίες στο Aman Resort στο Πόρτο Χέλι, έχοντας συμφωνήσει μέσα στο καλοκαίρι για την πώληση της 5ης κατά σειρά βίλας έναντι  €5,3 εκατ.

Συνολικά, πάντως η διοίκηση δηλώνει ότι το δυσμενές κλίμα που δημιουργούν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η διαρκώς αυξανόμενη φορολόγηση των ακινήτων δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες του ομίλου, δεδομένου ότι τόσο η τιμολογιακή του πολιτική όσο και οι πωλήσεις του στηρίζονται στη ζήτηση από το εξωτερικό και όχι στους Έλληνες.  Επισημαίνεται εδώ ότι το 22% της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας βρίσκεται στην Ελλάδα. 

Στα ...θετικά της κρίσης η διοίκηση επισημαίνει το γεγονός ότι πλέον οι διαδικασίες των εγκρίσεων για τα έργα που σκοπεύει να αναπτύξει η εταιρεία είναι ταχύτερες, ενώ και τα κατασκευαστικά κόστη είναι σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα λειτουργικά για τον όμιλο.

Oσον αφορά το πρώτο Aman Resort με κατοικίες στο Πόρτο Χέλι, το κόστος της πρώτης φάσης της επένδυσης, που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο και τις παραθαλάσσιες κατοικίες, αντιστοιχεί σε 150 εκατ. ευρώ, για τα οποία έχει εξασφαλισθεί η τραπεζική χρηματοδότηση. Μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 15,7 εκατ. ευρώ από τα 33 εκατ. ευρώ του κατασκευαστικού δανείου που έχει λάβει. 

Ο όμιλος είχε τρία ακόμη έργα σε προτεραιότητα αυτή την στιγμή, στην Κύπρο, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τον Παναμά. 

Ειδικά για την αγορά της Κύπρου, η θυγατρική του ομίλου Aristo προχώρησε σε πωλήσεις 99 κατοικιών και οικοπέδων στο οκτάμηνο του έτους, που αντιστοιχούν σε συνολικό τζίρο ύψους 22 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με αύξηση ωστόσο στη μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. κατά 11%.


ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου