Ερχεται το λαχείο... στέγασης

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ερχεται το λαχείο... στέγασης


Ενα σχέδιο από τα παλιά σκέφτονται να ενεργοποιήσουν στο υπουργείο Οικονομίας. Πρόκειται για την έκδοση λαχείου... στέγασης το οποίος προφανώς θα έχει στις κληρώσεις ως δώρο κάποιο διαμέρισμα ή άλλο ακίνητο.
Το λαχείο στέγασης υπάρχει στα χαρτιά από τη δεκαετία του '90 αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα. Τώρα η κυβέρνηση σκέφτεται να φτιάξει ένα τέτοιο λαχείο έτσι ώστε μαζί με τα υπόλοιπα λαχεία να ενταχθούν σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV). Οι μετοχές της εταιρείας αυτής θα πουληθούν σε ιδιώτες με τη φιλοδοξία να εισρεύσουν στα ταμεία πάνω από 500 εκατ. ευρώ.

Ενα λαχείο στέγασης θα αποτελούσε το κερασάκι στην τούρτα του κρατικού τζόγου και θα μπορούσε να προσελκύσει τόσο τους πολίτες για να το αγοράσουν όσο και επενδυτές που θα θέλουν να γίνουν «αφεντικά» στα κρατικά λαχεία.

Η κατάσταση της αγοράς ευνοεί τη δημιουργία λαχείου στέγασης καθώς υπάρχουν χιλιάδες σπίτια απούλητα ενώ γεμάτα είναι και τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, κρατικών και μη, με ακίνητα από κατασχέσεις. Για παράδειγμα, σπίτια που έχει στην κατοχή της η Εθνική τράπεζα, η ΑΤΕ ή το ΤΤ θα μπορούσαν να μπουν στο... καλάθι του λαχείου στέγασης και να δίνονται μετά από κληρώσεις.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου