Πάνω από 42.000 αιτήσεις στις τράπεζες για το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον"

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πάνω από 42.000 αιτήσεις στις τράπεζες για το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον"


Μεγάλο εμφανίζεται το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον", καθώς από την 1η Φεβρουαρίου που "τρέχει" το πρόγραμμα έως και το τέλος Σεπτεμβρίου, πάνω από 42.000 αιτήσεις χρηματοδότησης έχουν κατατεθεί στις τράπεζες.
Από αυτές 20.500 έχουν λάβει προέγκριση δανείου ενώ έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα 6.039. Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης ενώ ανέφερε ότι ο αριθμός των υπαγωγών στο πρόγραμμα αναμένεται να ξεπεράσει τις 7.000 καθώς ήδη 1.000 αιτήσεις θα υποβληθούν άμεσα προς έγκριση στην αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή. 
Υπενθυμίζεται, ότι με το πρόγραμμα, πολλοί ιδιοκτήτες που τηρούν τις προυποθέσεις, έχουν την ευκαιρία να πάρουν ειδικά δάνεια και επιδοτήσεις για να κάνουν τα σπίτια τους "πιο πράσινα". Στις επιλέξιμες κατηγορίες που χρηματοδοτούνται είναι η εγκατάσταση ή αντικατάσταση συστήματος καυστήρα ή λέβητα με καινούργιο σύστημα πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή με σύστημα που λειτουργεί κυρίως με αξιοποίηση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας (π.χ. αντλίες θερμότητας, καυστήρες βιομάζας κτλ.), η τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων για την παροχή ζεστού νερού χρήσης, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η θερμομόνωση του κελύφους κτλ.

Σημειώνεται ότι στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται και αυτές για τις πρόσθετες εργασίες και επεμβάσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των παραμβάσεων όπως αποξηλώσεις/καθαιρέσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη κτλ..

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κτίρια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 31.12.1989, βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνη έως 2.100 ευρώ/τ.μ. και χρησιμοποιούνται ώς κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία.\

buildnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου