Pantheon Plaza: Εκλεισαν 15 καταστήματα στο Sonae Sierra

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Pantheon Plaza: Εκλεισαν 15 καταστήματα στο Sonae Sierra

Στην προσέλκυση μεγάλων λιανεμπορικών αλυσίδων, προκειμένου να καλύψει τα κενά, που έχουν δημιουργηθεί με την αναστολή λειτουργίας συνολικά 15 καταστημάτων, στοχεύει η Sonae Sierra ΑΕ, όσον αφορά στο εμπορικό της κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα.
Η αγορά της θεσσαλικής πρωτεύουσας είναι χειμαζόμενη και βιώνει μεγάλη κάμψη, ιδιαίτερα στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και στην ένδυση-υπόδηση, με αποτέλεσμα να πλήττονται, αν και λιγότερο από τις ανοιχτές εμπορικές αγορές και τα κέντρα, όπως το Pantheon Plaza.
Όπως τόνισε στην «Η», η γενική διευθύντρια της Sonae Sierra για τη διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και αλλού, Π. Χανδρά, τα 15 καταστήματα έχουν κλείσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ετών, καθώς τόσο λειτουργεί το Pantheon Plaza.

Ωστόσο μεταξύ των «απωλειών» για το κέντρο περιλαμβάνεται και το σούπερ-μάρκετ (κατάστημα-άγκυρα), καθώς το κατείχε η Aldi, που αποχώρησε από την Ελλάδα, ενώ υφίσταται ανάγκη και για τη δημιουργία ενός πολυχώρου ψυχαγωγίας εντός του Pantheon Plaza. Παράλληλα θα υπάρξουν αποχωρήσεις ορισμένων μισθωτών, προκειμένου όμως να αντικατασταθούν άμεσα. «Κάποιες αποχωρήσεις ενοικιαστών έγιναν κοινή συναινέσει και κάποιες άλλες όχι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό το τελευταίο. Από την πλευρά μας γίνονται εκπτώσεις και ευκολίες πληρωμής για τα ενοίκια κ.ά., ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στο κεντρικό marketing προώθησης του εμπορικού κέντρου με την υλοποίηση σχετικών δράσεων», τόνισε η ίδια.

Εμπορικό κέντρο 
Το Pantheon Plaza αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό-ψυχα­γωγικό κέντρο της Θεσσαλίας, αποτέλεσε επένδυση 76,3 εκατ. ευρώ με 120 καταστήματα, όταν πρωτολειτούργησε και 22.000 τ.μ. μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας. Αναφορικά με την πρόθεση πώλησης του Pantheon Plaza, η κ. Χανδρά σημειώνει πως η Sonae Sierra παραμένει στρατηγικά προσηλωμένη στην ελληνική αγορά και εκτός από τα ιδιόκτητα εμπορικά κέντρα, εκτιμά πως υφίσταται περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξής της στη διαχείριση υφιστάμενων κέντρων.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου