Οι καταναλωτές δεν έχουν να πληρώσουν. Κάνουν ρευματοκλοπή για να γλιτώσουν το «χαράτσι»

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι καταναλωτές δεν έχουν να πληρώσουν. Κάνουν ρευματοκλοπή για να γλιτώσουν το «χαράτσι»

Στη «λύση» των ρευματοκλοπών διαφεύγουν όλο και περισσότεροι συντοπίτες μας προκειμένου να «γλιτώσουν» τα νέα χαράτσια που αναμένεται να επιβάλλει η Κυβέρνηση για τα ακίνητα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ΔΕΗ Ρόδου Βασίλη Σαλβάρη στην «ΠΡΟΟΔΟ».
«Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε καμία υπεύθυνη ανακοίνωση σχετικά με την ενσωμάτωση του νέου φόρου στον λογαριασμό της ΔΕΗ, και μαθαίνουμε «σκόρπια» πράγματα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολλοί νομίζουν ότι κόβοντας το ρεύμα θα αποφύγουν να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν. 
Σαφώς κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί, αφού όλα τα στοιχεία των κτισμάτων μεταφέρονται στην εφορία, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν «κοπεί» το ρεύμα, τα στοιχεία εξακολουθούν να υπάρχουν!», υποστηρίζει ο Βασίλης Σαλβάρης.
Σύμφωνα με τον κ. Σαλβάρη, δεν είναι λίγοι και αυτοί που επιθυμούν την παύση παροχής ρεύματος μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των λογαριασμών. «Σε αρκετές περιπτώσεις λογαριασμών τα πάγια που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες είναι πολύ περισσότερα ακόμα και από το ίδιο το ρεύμα!», τόνισε ο διευθυντής της ΔΕΗ και συμπληρώνει ότι «πολλοί είναι εκείνοι που δεν επανασυνδέουν την ηλεκτροδότηση επιλέγοντας να βρουν «εναλλακτικές» λύσεις με το να πραγματοποιούν ασύστολα παράνομες ρευματοκλοπές! Ειδικά, τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται μεγάλη έξαρση στο νησί μας».
Επίσης, ο κ. Σαλβάρης δήλωσε ότι υπάρχουν δύο αίθουσες γεμάτες με ρολόγια ηλεκτροδότησης που έχουν αφαιρεθεί τα τελευταία δύο χρόνια! 
Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ πραγματοποιεί ελέγχους στους λογαριασμούς, και σε αρκετές περιπτώσεις ακολουθείται η διαδικασία του αυτόφωρου για όσους εντοπίζονται να «κλέβουν» ρεύμα. 
«Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν οι δράστες, αφού αρχικά βλέπουμε ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος μέσος όρος κατανάλωσης και μετά διαπιστώνεται ξαφνική μείωση, ακόμα και κατά 66%», αναφέρει ο Βασίλης Σαλβάρης.
Σύμφωνα με τον ίδιο στον «πειρασμό» φαίνεται να μπαίνουν, κυρίως επιχειρηματίες και βιοτέχνες.
«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ενσωμάτωση του νέου φόρου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι όμως η εύκολη λύση για το κράτος ,αφού η ΔΕΗ διαθέτει έναν πολύ καλό εισπρακτικό μηχανισμό έστω και με την απειλή της διακοπής του ρεύματος!», κατέληξε ο κ. Σαλβάρης.

proodos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου