Ανακοινώνεται ο ανάδοχος για το πρώην υπουργείο Παιδείας

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ανακοινώνεται ο ανάδοχος για το πρώην υπουργείο Παιδείας


Ξανά στο επίκεντρο η αξιοποίηση του πολυσυζητημένου ακινήτου της Εκκλησίας, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου στεγαζόταν προ τετραετίας το υπουργείο Παιδείας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό που πραγματοποιεί η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών κατατέθηκαν δύο προσφορές από ισάριθμους επιχειρηματικούς ομίλους. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε προχθές Δευτέρα 3/10, ενώ οι δύο προσφορές αναμένεται να ανοίξουν και να συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. 

Μέχρι σήμερα, ήδη από το 2007 που αποχώρησε το Υπουργείο Παιδείας από το κτίριο της οδού Μητροπόλεως 15, έχουν διενεργηθεί συνολικά εννέα διαγωνισμοί οι οποίοι έχουν αποβεί είτε άγονοι, είτε ασύμφοροι λόγω και της οικονομικής κρίσης. Αυτή τη φορά, ο διαγωνισμός αφήνει ελεύθερη τη χρήση του ακινήτου, ανάλογα με το τι θα προτείνουν οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι, ενώ ο ανάδοχος, πέραν της μακροχρόνιας εκμετάλλευσης του ακινήτου θα αναλάβει και τις εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης του οκταώροφου κτιρίου. 

Στο παρελθόν πάντως, στις προτεινόμενες χρήσεις του ακινήτου, που συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά κενά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, είναι αυτές των γραφείων, του πολυκαταστήματος αλλά και του ξενοδοχείου- άλλωστε και στους προηγούμενους διαγωνισμούς ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί από ξενοδοχειακούς ομίλους. Το ακίνητο της Μητροπόλεως είναι συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 9.500 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στον τελευταίο διαγωνισμό, στο τέλος του 2009, το ετήσιο μίσθωμα που είχε ορίσει η ΕΚΥΟ αντιστοιχούσε στα 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ στους αμέσως προηγούμενους διαγωνισμούς τα μισθώματα είχαν ορισθεί στο 1,8 και στα 2 εκατ. ευρώ, ποσά που είχαν θεωρηθεί τότε υψηλά.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου