Τετάρτη ξεκινάει η πώληση ακινήτων των ΔΕΚΟ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τετάρτη ξεκινάει η πώληση ακινήτων των ΔΕΚΟ

Τα ακίνητα-φιλέτα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών βγάζει στο σφυρί το υπουργείο Οικονομικών. Με επιστολή που έλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ καλούνται αύριο στο υπουργείο Οικονομικών να λάβουν οδηγίες για το σχέδιο εκποίησης των ακινήτων τους.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΠΙΕΔ) και της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι επικεφαλής των εννέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν αναλάβει ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου επί των δικαιωμάτων ακινήτων, με απόφαση της διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
Οι πρώτες «5» οδηγίες, που λαμβάνουν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ και τις οποίες θα τους εξειδικεύσουν στην αυριανή συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν ουσιαστικά τη συνδρομή τους για:



1 Απρόσκοπτη πρόσβαση του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται αναφορικά με τα ακίνητα που αποτελούν την περιουσία της δημόσιας επιχείρησης.

2 Παροχή στο σύμβουλο των τεχνικών εκθέσεων, των μελετών, των αποτιμήσεων και των λοιπών αναφορών που μπορεί να υπάρχουν ως προς την ακίνητη περιουσία της επιχείρησης.

3 Πλήρη συνεργασία των στελεχών των ΔΕΚΟ με το σύμβουλο, στον οποίο θα παράσχουν στοιχεία για τις ιδιαιτερότητες κάθε ακινήτου, αλλά και τις γενικότερες γνώσεις και απόψεις τους, βάσει της εμπειρίας τους.

4 Να υπάρχει διαθεσιμότητα από πλευράς στελεχών των νομικών υπηρεσιών και των στελεχών διαχείρισης της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των ακινήτων ιδιοκτησίας της επιχείρησης.

5 Τη δυνατότητα διαχείρισης, όπως εξαγωγή δεδομένων, των στοιχείων και των πληροφοριών που θα ζητούνται από το σύμβουλο.

Κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να επικοινωνήσουν με τις διοικήσεις των Οργανισμών για να καθορίσουν το πρόγραμμα συναντήσεων και να ζητήσουν την ταχύτερη δυνατή ανταπόκρισή τους.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου