Τα τοπογραφικά βάζουν φωτιά στις αγοραπωλησίες αδόμητων οικοπέδων.. Χαράτσι 800 ευρώ στις μεταβιβάσεις

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τα τοπογραφικά βάζουν φωτιά στις αγοραπωλησίες αδόμητων οικοπέδων.. Χαράτσι 800 ευρώ στις μεταβιβάσεις


Περίπου 800 ευρώ ακριβότερα κοστίζουν πλέον οι μεταβιβάσεις αδόμητων οικοπέδων. Πρόκειται για το τιμολόγιο που ισχύει για την εκπόνηση τοπογραφικών σχεδίων με συνάρτηση από σταθερά σημεία αναφοράς, όπως επιβάλλει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα.
Το τιμολόγιο διαφοροποιείται σε περιπτώσεις μεταβίβασης δομημένων ακινήτων, εφόσον βεβαίως δεν έχουν γίνει πολεδομικές παραβάσεις.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί να προηγηθεί η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρεσιών, που όπως αναφέρει η σχετική υπουργική απόφαση μπορεί να γίνει σε μία φάση, με προσωρινή δήλωση του μηχανικού και εξόφληση του προστίμου.
Υπάρχει όμως ο κίνδυνος τα παράνομα τετραγωνικά να αποδειχθούν περισσότερα με την εκκαθάριση της δήλωσης, οπότε θα επιβαρυνθεί με νέο πρόστιμο ο νέος ιδιοκτήτης.
Οι αμοιβές για τα τοπογραφικά είναι υψηλές, όπως παραδέχονται αρμόδιοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφαση για τις αμοιβές θα προβλέπεται ενιαία τιμή για τον μηχανικό που κάνει το τοπογραφικό και δίνει τη βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρέτων.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου