Φεύγει η Saturn

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Φεύγει η Saturn


Φεύγει η Saturn, μένει η Media Markt. Εν μέσω φημών περί κλεισίματος καταστημάτων, απολύσεων τουλάχιστον του 50% των εργαζομένων της και μετατροπής της αλυσίδας Saturn σε e-shop, τελικά o όμιλος Media Saturn ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναδιάρθρωση του δικτύου του.

Ειδικότερα, από τα 13 καταστήματα που λειτουργούσε μέχρι σήμερα ο όμιλος στην Ελλάδα (8 Media Markt και 5 Saturn) θα μείνουν 10 με την επωνυμία όμως της Media Markt. Συγκεκριμένα, κλείνουν τρία καταστήματα και τα δύο που απομένουν της αλυσίδας Saturn μετατρέπονται σε Media Markt. 

Επιπλέον, όσον αφορά το προσωπικό, οι μισοί σχεδόν από τους εργαζόμενους στα τρία καταστήματα που κλείνουν θα μεταφερθούν, σύμφωνα με τη διοίκηση, σε άλλες θέσεις εργασίας εντός του ομίλου. Η κίνηση αυτή από πλευράς του ομίλου, έρχεται μετά από ένα εξάμηνο και πλέον φημολογίας περί αποχώρησης του ομίλου από την Ελλάδα και συνεχών αρνήσεων από πλευράς της διοίκησης. 

Στην επίσημη ανακοίνωση του ομίλου, που βγήκε πρίν από λίγη ώρα, επισημαίνεται ότι «ο όμιλος δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης προχωρά σε στρατηγικές κινήσεις που ισχυροποιούν την θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά δημιουργώντας μια μεγαλύτερη και δυνατότερη Media Markt. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της αλυσίδας πώλησης ηλεκτρικών ειδών στο μέλλον.

Με άξονα τα παραπάνω, 3 νέα καταστήματα προστίθενται στο δίκτυο της Media Markt, αυτά της Λ. Συγγρού στην Καλλιθέα, της Λ. Μαραθώνος στο Γέρακα, καθώς επίσης και της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία λειτουργούσαν κάτω από την επωνυμία Saturn. Στo πλαίσιo προσαρμογής του δικτύου στα νέα δεδομένα, τα καταστήματα του Φαλήρου, του Saturn Σταθμού Λαρίσης και του Saturn Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη θα διακόψουν τις εργασίες τους, σχεδόν το 50% του προσωπικού τους θα μεταφερθεί σε θέσεις εργασίας εντός του ομίλου.»
Το δίκτυο της Media Markt θα αποτελείται πλέον από 10 καταστήματα, στις περιοχές Αμαρουσίου, Περιστερίου, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αργυρούπολης, Καλλιθέας και Γέρακα για την ευρύτερη περιοχή Αττικής, Πυλαίας, Σταυρούπολης και Σταθμού για την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και το κατάστημα που λειτουργεί στην πόλη της Λάρισας. 

«Η ελληνική θυγατρική εταιρεία με την πλήρη στήριξη της μητρικής της εταιρείας MediaSaturnHolding, επεξεργάζεται σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να προσφέρει την ολοκληρωμένη εμπειρία αγοράς Media Markt σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ο κλάδος πάντως συνολικά περνά ιδιαίτερα δύσκολες μέρες λόγω της μεγάλης πτώσης των πωλήσεων. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη πιο δύσκολες οι συνθήκες. Για το 2011 η αγορά των οικιακών συσκευών θα υποστεί μείωση της τάξης του 15% σε σχέση με πέρυσι, όταν βέβαια και στην περυσινή χρονιά είχε σημειωθεί κάμψη 10% σε σχέση με το 2009, δηλαδή πτώση περίπου 25% σε 2 χρόνια (2010-2011).


ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου