Πωλητήριο σε επτά ακίνητα βάζει η ΕΤΕ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πωλητήριο σε επτά ακίνητα βάζει η ΕΤΕ


Μεγάλα ακίνητα ιδιοκτησίας της, συνολικής αξίας €41,6 εκατ., σε Αθήνα αλλά και εκτός Αττικής βγάζει προς πώληση την ερχόμενη εβδομάδα ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για επτά συνολικά ακίνητα, πρώην ιδιοχρησιμοποιούμενα αλλά και εταιρικά ακίνητα προβληματικών εταιρειών που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της τράπεζας λόγω χρεών, και πωλούνται κατά τη συνήθη πρακτική των εγχώριων τραπεζών. Παρόλο που ο όμιλος της Εθνικής θεωρείται ο πιο ισχυρός από τους εγχώριους τραπεζικούς ομίλους στον τομέα των ακινήτων, ωστόσο, διαθέτει πολλά ακίνητα, που εν μέσω κρίσης, ''βαρύνουν'' το χαρτοφυλάκιό του, σε σε μία περίοδο όπου ακόμη και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει από τις εγχώριες τράπεζες να πραγματοποιήσουν κινήσεις αναδιάρθρωσης και αποδοτικότερης αξιοποίησης του ενεργητικού τους. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ακίνητη περιουσία της Εθνικής υπολογίζεται στα 2.250 ακίνητα περίπου, λογιστικής αξίας περί τα €2 δισ., ενώ από τα ακίνητα αυτά, περίπου 1.655 είναι κτίρια, στην πλειονότητά τους ελεύθερα από βάρη.

Οσον αφορά τα επτά ακίνητα που βγάζει προς πώληση ο όμιλος την ερχόμενη εβδομάδα, μέσω της Διεύθυνσης Περιουσίας της τράπεζας, το σημαντικότερο από αυτά είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο του ομίλου (ΕΚΕΤΕ) στη Γλυφάδα, επί της Λ. Ποσειδώνος, η αξία του οποίου εκτιμάται στα €11,5 εκατ., ενώ στα €7,8 εκατ. αντιστοιχεί η αξία ενός ακόμη κτιριακού συγκροτήματος επί της Λ. Αθηνών 37. 
Από τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της τράπεζας λόγω χρεών είναι το πρώην βιομηχανικό συγκρότημα των Κλωστηρίων Πρεβέζης που έκλεισε, ως γνωστόν, λόγω της κρίσης που έπληξε την ελληνική κλωστοϋφαντουργία: Οι εν λόγω εγκαταστάσεις στην Πρέβεζα πωλούνται έναντι τιμήματος ύψους €10 εκατ. και περιλαμβάνουν κτίρια άνω των 33.500 τ.μ. σε έκταση 286 στρεμμάτων.
Πηγή:www.ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου