Στο 70% το πάρκο της REDS στα Σπάτα

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Στο 70% το πάρκο της REDS στα Σπάτα

Την άποψη ότι ο κλάδος των ακινήτων θα είναι ο λιγότερο χαμένος σε σχέση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο κ. Σάκης Καλλιτσάντσης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της REDS επισημαίνοντας επιπλέον ότι το νέο εμπορικό πάρκο του ομίλου με την επωνυμία Smart Park στα Σπάτα θα είναι επιτυχημένο προϊόν παρά τη κρίση. 
Το πάρκο που ανοίγει τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2011 είναι ολοκληρωμένο κατά 70% στο κομμάτι της κατασκευής ενώ στο 70% είναι και οι μισθώσεις οι οποίες πάντως θα συνεχιστούν στο μεσοδιάστημα μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του πάρκου. Ο κ. Καλλιτσάντσης αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον όμιλο Henderson για τη πώληση του πάρκου στο τέλος του χρόνου έναντι ποσού κοντά στα €70 εκατ. επισημαίνοντας ότι όλοι οι όροι της συμφωνίας μέχρι σήμερα τηρούνται κανονικά, ενώ ο κίνδυνος ο ξένος όμιλος να επικαλεστεί έκτακτη μεταβολή των συνθηκών λόγω της κρίσης είναι πολύ μικρός. 
Όσον αφορά το μεγάλο ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος για το οποίο έχει ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών αδειών, η εταιρεία έχει προσβάλει δικαστικά τις σχετικές αποφάσεις και αν δεν προχωρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων η διοίκηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί ακόμη και ακύρωση της απαλλοτρίωσης. 
Για το 2011 ο όμιλος επικεντρώνεται στην έναρξη της λειτουργίας του Smart Park την έκδοση των οικοδομικών αδειών για το οικιστικό έργο της στη Βίλλα Καμπά, ενώ προχωρά και στις διαδικασίες αδειοδότησης και χρήσεων γης για το μεγάλο εμπορικό συγκρότημα των 90.000 τμ στο ακίνητο της εταιρείας στην Κάντζα.
Πηγή: ered

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου