Βουλγαρία: Η ελληνική κρίση και οι ευκαιρίες στα ακίνητα

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Βουλγαρία: Η ελληνική κρίση και οι ευκαιρίες στα ακίνητα


Medium_1
Ευκαιρίες για την αγορά ακινήτων στη Βουλγαρία και την Ελλάδα δημιουργεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επισημαίνεται σε δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, στα οποία, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, οι εξελίξεις στην Ελλάδα (πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές) παραμένουν ένα από τα βασικά θέματα που προβάλλονται από τις εφημερίδες της γειτονικής χώρας, αλλά και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δισέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας «Τρουντ», το ενδιαφέρον Ελλήνων επενδυτών για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο και σε άλλα μέρη της νότιας, κυρίως, Βουλγαρίας, είναι αυξημένο.
Στο ίδιο αφιέρωμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως «οι Έλληνες ρωτάνε, κάνουν βολιδοσκοπήσεις, αλλά μαζικές αγορές ακινήτων δεν υπάρχουν».

Σε άλλο σημείο του αφιερώματος, η ''Τρουντ'' κάνει την πρόβλεψη ότι πολλοί Βούλγαροι θα μελετήσουν το ενδεχόμενο απόκτησης κατοικιών στην Χαλκιδική, επωφελούμενοι από τη διαφαινόμενη πτώση των τιμών.
Μάλιστα, ο Βασίλ Σόποφ, εκπρόσωπος εταιρείας συμβούλων ακινήτων δήλωσε - στην «Τρουντ» - πως «το βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι μεγάλο, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν λεφτά. Το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι σχεδόν τριπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο της Βουλγαρίας. Όσο μεγάλη και να είναι η κρίση στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να επενδύουν, και κυρίως στο εξωτερικό. Ως πλησιέστερη χώρα της ΕΕ, η Βουλγαρία είναι σε πλεονεκτική θέση, επειδή προσφέρει φανταστικές ευκαιρίες για τους Έλληνες: πολύ χαμηλότερο κόστος εργασίας, το χαμηλότερο δυνατό φόρο επί των κερδών της τάξης του 10 %, θετική αντιμετώπιση των ξένων επενδυτών».
Εξάλλου, πέραν των απεργιακών κινητοποιήσεων και των άλλων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, που προβάλλονται στο βουλγαρικό Τύπο, οι εφημερίδες συνεχίζουν να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «CCC» από «B», από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου