Πώληση οικοπέδου στη ΔΕΗ από την ΚΕΔ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πώληση οικοπέδου στη ΔΕΗ από την ΚΕΔ


Medium_1
Σήμερα αναμένεται να μπουν τελικά οι υπογραφές στο συμβόλαιο για την πώληση του οικοπέδου στη ΔΕΗ από την ΚΕΔ που θα δώσει και το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. 

Το πολυσέλιδο συμβόλαιο συντάχθηκε από τον συμβολαιογράφο Δημήτρη Γιώρτσο και χθες το πρωί παρουσιάστηκε στα στελέχη της ΔΕΗ και της ΚΕΔ που θα το υπογράψουν. Οι νομικοί σύμβουλοι μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα διαδικαστικό πρόβλημα σχετικά με το τίμημα που καταβλήθηκε από την ΔΕΗ που έπρεπε να διευκρινιστεί πρώτα από τη ΚΕΔ.
Η ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα όπως έγινε γνωστό από τον διευθυντή της ΚΕΔ Νίκο Βαρβάρη κατέλαβε το τίμημα των 3.240.000 ευρώ για την αγορά του οικοπέδου 90 στρεμμάτων στη Νότια Ρόδου που θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Στα γραφεία της ΚΕΔ χθες το πρωί βρέθηκαν για την υπογραφή του συμβολαίου ο Περιφερειέρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο κ. Βαρβάρης, ο διευθυντής διαχείρισης των ακινήτων της ΚΕΔ Γιώργος Μητρόπουλος που ήρθε από την Αθήνα προκειμένου να το υπογράψει για λογαριασμό της, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΔΕΗ Βασίλης Δουβής, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔ Τάσος Διάκος και ο κ. Γιώρτσος. Από τα γραφεία της ΚΕΔ πέρασε και δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.
Ιστορικό χαρακτήρισε το συμβόλαιο που θα υπογραφεί ο κ. Μαχαιρίδης λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό σημαίνει ότι δρομολογείται και η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η διαδικασία επισπεύτηκε για την υπογραφή του συμβολαίου. Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική μέρα γιατί θα προχωρήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ και κάποια έσοδα θα έρθουν στην περιοχή μας από την πώληση του οικοπέδου.» 
Ο κ. Μαχαιρίδης και χθες διαβεβαίωσε ότι θα εισρέψουν στην περιοχή μας οι πόροι που δικαιούται να λάβει από την πώληση του οικοπέδου και ανέρχονται στο ποσό των 2.400.000 ευρώ.
« Για τέτοιες επενδύσεις που είναι μεγάλες πρέπει να βρίσκεται τρόπος να διευκολύνονται και να επιταχύνονται γιατί επενδύσεις για ανάπτυξη πια δεν γίνονται και αυτή ίσως να είναι και η τελευταία που εμπλέκεται κρατικός φορέας» τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ θα ξεκινήσει εντός του 2011.
Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε την κατασκευή του άμεσα θα προχωρήσει στην έκδοση των οικοδομικών αδειών που απαιτούνται και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και ξεκινήσουν οι εργασίες του θα μεταφερθούν στη Ρόδο από την Ελευσίνα που φυλάσσονται σήμερα τα μηχανήματα που προορίζονται να εγκατασταθούν στο νέο εργοστάσιο.
Την αισιοδοξία του ότι σε δύο χρόνια μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ εξέφρασε ο κ. Κουσουρνάς ο οποίος επανάλαβε την δέσμευση του για επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης της οικοδομικής άδειας από πλευράς της Πολεοδομίας.
«Επισκέφτηκα πριν από λίγη ώρα τα γραφεία της ΚΕΔ και διαπίστωσα ότι δουλεύουν, διαβάζοντας το πολυσέλιδο συμβόλαιο που συντάχθηκε. Είναι κάτι ευχάριστο η υπογραφή του συμβολαίου το περιμέναμε χρόνια και δίνει πια το πράσινο φως για την κατασκευή του νέου εργοστασίου. Αμέσως μετά όπως δήλωσα και στο δημοτικό συμβούλιο περιμένουμε να κατατεθεί η αίτηση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και θα επισπευτεί η διαδικασία από πλευράς της Πολεοδομίας ώστε να βγει γρήγορα και να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου από τον Σεπτέμβριο. Είναι ένα θέμα που μας καίει πολύ και ίσως να πούμε όλα καλά τέλος καλό άλλα ίσως να περιμένουμε όλες τις εξελίξεις και θα βοηθάμε για να ξεπερνιούνται τα προβλήματα όπου εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες του δημοσίου και προκύπτουν δυσλειτουργίες.
Πιστεύω αν όλα πάνε καλά σε δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου εργοστασίου η εταιρεία που το ανάλαβε είναι σοβαρή αλλά πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις χερσαίες εγκαταστάσεις του» υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου