«Όχι» τριών δήμων στη μετατροπή του Παλαί Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Όχι» τριών δήμων στη μετατροπή του Παλαί Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο


«Όχι» στην εμπορευματοποίηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου λένε οι δημοτικές αρχές Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας και Φιλοθέης – Ψυχικού και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο όσους επιβουλεύονται τον χώρο και οραματίζονται την αλλαγή του. 


Ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος θυμίζει ότι οι υπεύθυνοι της Ολυμπιακής Γραμματείας Ολυμπιακών Ακινήτων είχαν υποσχεθεί ότι ο χώρος που δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει την επιτραπέζια αντισφαίριση και τη ρυθμική γυμναστική θα παραμείνει αθλητικός και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις μετά τους Αγώνες η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με την κοινοπραξία ΑΚΡΟΠΟΛ Χαραγκιώνης με σκοπό τη δημιουργία εμπορικού κέντρου. 
Η μετατροπή του Παλαί σε εμπορικό κέντρο θα έχει πρώτα απ’ όλα σοβαρές επιπτώσεις στον εμπορικό κόσμο των δήμων μας λεει ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης. 
Στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου και τη διασφάλιση της χρήσης του μόνο για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες επέμεινε και ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης. 
Από τον Όμιλο Χαραγκιώνη δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία με τον υπεύθυνο επικοινωνίας η μοναδική απάντηση που δόθηκε είναι ότι το έργο βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

Πηγή: Σκαϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου