Deal στη Κύπρο έκλεισε η Dolphin

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Deal στη Κύπρο έκλεισε η Dolphin

Λίγες ημέρες μόλις μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής και η Dolphin Capital Ιnvestors, προχώρησε στην πώληση του μεριδίου της στο νέο εμπορικό κέντρο των €100 εκατ. στην Πάφο. 
Ειδικότερα, ο όμιλος προχωρεί στην πώληση έναντι €39,5 εκατ.  της συμμετοχής του (50%) στο νέο, υπό κατασκευή, εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο της Πάφου Kings Avenue Mall. Η Dolphin συμμετείχε στην εν λόγω επένδυση μέσω της θυγατρικής Aristo Developers - το υπόλοιπο 50% ανήκει στον επίσης κυπριακό όμιλο Αθηαινίτη- ενώ αγοραστές είναι ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων και ο κ. Θ. Αριστοδήμου, εκ των βασικών μετόχων της Aristo και της Dolphin. 
Από την εν λόγω συμφωνία, η DCI έχει λαμβάνειν μετρητά €15 εκατ. έως τις 18 Ιουνίου, ενώ οι νέοι επενδυτές αναλαμβάνουν και τραπεζικά δάνεια και άλλες οφειλές ύψους 24,5 εκατ. ευρώ.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με ανεξάρτητη εκτίμηση της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Colliers η τρέχουσα αξία της εν λόγω επένδυσης, η οποία μπήκε σε φάση κατασκευής εδώ και λίγες ημέρες, αντιστοιχεί σε €75 εκατ.  (για το 100%). 

Το Kings Avenue Mall, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 20 μηνών και εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά της Πάφου, μιας πόλης με δυναμική ανάπτυξη. Θα αναπτυχθεί σε έκταση 60.000 τ.μ. καθώς θα περιλαμβάνει καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, fun park, έξι κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ παράλληλα θα διαθέτει χώρους πρασίνου και 1.100 θέσεις υπόγειας στάθμευσης.

Οσον αφορά τώρα τις λοιπές δραστηριότητες του ομίλου Dolphin στην Ελλάδα, η εταιρεία συνεχίζει τις κατασκευαστικές εργασίες για το πρώτο της resort στο Πόρτο Χέλι με την αλυσίδα Aman, που θα ανοίξει τις πύλες του την άνοιξη του 2012. Η δανειοδότηση για την κατασκευή του ξενοδοχείου Aman αντιστοιχεί σε €33 εκατ., εκ των οποίων τα 12 έχουν ήδη εκταμιευθεί. 

Επιπλέον, η εταιρεία εξασφάλισε τραπεζική χρηματοδότηση ύψους €10,5 εκατ.  για την κατασκευή του έτερου ξενοδοχείου Nikki Beach Resort στο Πόρτο Χέλι, ενώ έλαβε και την προκαταρκτικές περιβαλλοντικές εγκρίσεις για το υπό σχεδιασμό έργο στην περιοχή Δουνέικα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. 

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011, η Καθαρή Αξία Ενεργητικού αντιστοιχεί σε €1,244 δισ.  μειωμένη κατά 1,5% σε σχέση με το τέλος του 2010, γεγονός το οποίο η διοίκηση αποδίδει στη μείωση της αξίας των ακινήτων στην Αμερική λόγω των νομισματικών διαφορών δολαρίου/ ευρώ και των αυξημένων εξόδων.
Πηγή:www.ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου