Τρεις δήμοι διεκδικούν το κλειστό του Γαλατσίου

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τρεις δήμοι διεκδικούν το κλειστό του Γαλατσίου


Διαδημοτικό χαρακτήρα λαμβάνουν οι αντιδράσεις για την κοινή επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ των ομίλων Sonae Sierra και Χαραγκιώνη στο Γαλάτσι, στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις που προορίζονται για εμπορικό κέντρο. 
Με κοινή τους πρωτοβουλία, οι δήμοι Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας και Φιλοθέης- Ψυχικού διεκδικούν να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού για όλους τους πολίτες, επισημαίνοντας σε κοινή συνέντευξη τύπου χθες ότι προτίθενται να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και να προσφύγουν στους αρμοδίους υπουργούς. Σύμφωνα με τους δημάρχους, το νέο mall θα προκαλέσει οικολογική καταστροφή στο άλσος Βεΐκου, θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά την περιοχή, ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του μοναδικού βυζαντινού μνημείου της Ομορφοκκλησιάς "Αγ. Γεώργιος".
Οι δήμαρχοι επεσήμαναν ότι επειδή η αλλαγή χρήσης του Παλαί μεταολυμπιακά προσέκρουσε σε σειρά σοβαρών πολεοδομικών, χωροταξικών, αρχαιολογικών, δασικών και νομικών ζητημάτων, η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ουδέποτε εγκρίθηκε και δεν εκδόθηκαν οι απαραίτητες άδειες για το εμπορικό κέντρο, ενώ πλέον τις διαδικασίες επανεκκίνησε ο νόμος 3894/2010 για τις επενδύσεις fast track.
Σημειωτέον ότι για το εν λόγω έργο, το οποίο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τις αδειοδοτήσεις, οι δύο όμιλοι έχουν καταβάλει ποσό μεγαλύτερο των 10 εκατ. ευρώ για μισθώματα στην Ολυμπιακά Ακίνητα, ενώ το συνολικό κόστος της επένδυσης μέχρι σήμερα ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ.


Πηγή:www.ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου