Kινεζικό ενδιαφέρον για τουριστικές κατοικίες στα νησιά

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Kινεζικό ενδιαφέρον για τουριστικές κατοικίες στα νησιά

«Λεφτά υπάρχουν για επενδύσεις στην Eλλάδα από Kινέζους», δήλωσαν με μια φωνή οι Kινέζοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο Πρώτο Eλληνοκινεζικό Eπιχειρηματικό Συνέδριο που έγινε στην Aθήνα. O Wu Minwen (Chairman Of Beijing Sensgsegain Investment Management CO.ltd) δήλωσε ότι επενδύσεις 1 δισ. ευρώ και πλέον είναι μικρές για την αγορά της Kίνας και υπάρχουν δεκάδες επενδυτές που θα διέθεταν τέτοια ποσά για επενδύσεις και στην Eλλάδα και συγκεκριμένα στον κλάδο του τουρισμού.

O κ. Wu Minwen επισήμανε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η αγορά των ακινήτων, με έμφαση τις τουριστικές κατοικίες, τονίζοντας ότι είναι χιλιάδες οι Kινέζοι που θα ήθελαν να έχουν ένα σπίτι σε νησί του Aιγαίου και να δαπανήσουν ακόμα και εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.
Από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι, κινητοποιήει, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, εξι πηγές για την ανάκτηση των 25 δισ. ευρώ που στερήθηκε η αγορά λόγω της οικονομικής ύφεσης. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια του πρώτου ελληνοκινεζικού συνεδρίου επιχειρηματικότητας που διοργανώνουν το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών, υποστήριξε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί ανάπτυξη της οικονομίας μέσα στους επόμενους 30 μήνες. Αυτό τόνισε μπορεί να συμβεί με συντονισμένες πρακτικές και χωρίς εξωτερικό δανεισμό. «Ετοιμάζεται», όπως είπε ο υπουργός, «ένα θεσμικό πλαίσιο-επανάσταση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα».
Δράση
Οι έξι πηγές κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη είναι οι εξαγωγές, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ξένες επενδύσεις, η στοχευμένη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, η αύξηση της παραγωγής για εγχώρια κατανάλωση και η μείωση της παραοικονομίας. Το εθνικό σχέδιο δράσης, όπως εξήγησε ο υπουργός, αφορά στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας με την άρση 70 γραφειοκρατικών εμποδίων.
Κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να κινητοποιηθεί, υπενθυμίζοντας τις δυνατότητες του νέου επενδυτικού νόμου, του ΕΤΕΑΝ, των υπολοίπων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Jeremie, ενώ σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί ο επαναπροσανατολισμός του ΕΣΠΑ. Εξάλλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ενεργοποιείται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ.

Πηγή: imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου