Αιχμές Τίνας κατά Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Αιχμές Τίνας κατά Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα

Αιχμές σε όσους επέκριναν την περιβαλλοντική πολιτική που άσκησε στο υπουργείο άφησε η Τίνα Μπιρμπίλη κατά την τελετή παράδοσης στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Σε μια περίοδο κρίσης, προωθούνται πολιτικές εις βάρος του περιβάλλοντος, στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης. Αυτό είναι υπεκφυγή και δίνει "φιλί ζωής" σε ένα παρωχημένο μοντέλο» είπε χαρακτηριστικά.
Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στη διαφωνία της με τον κ. Παπακωνσταντίνου στο θέμα των αυθαιρέτων, τονίζοντας ότι κατανοούσε την αναγκαιότητα του κράτους να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων, αλλά δεν μπορούσε να επιβραβεύσει την αυθαιρεσία σε βάρος όσων δεν παρανόμησαν και σεβάστηκαν το θεσμικό πλαίσιο.
«Βρεθήκαμε σε διαφορετικές όχθες με τον Γιώργο» είπε η κα. Μπιρμπίλη και του ζήτησε να δει το θέμα των αυθαιρέτων όχι από τη λογιστική του προσέγγιση, αλλά και την περιβαλλοντική.
Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήρε το έργο της πρώην υπουργού, λέγοντας ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για το νεοσύστατο υπουργείο.
Επισήμανε δε, ότι θα δώσει το δικό του στίγμα στην πολιτική που ξεκίνησε η πρώην υπουργός, λέγοντας ότι όποιος έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, έχει τη στάμπα της λογιστικής προσέγγισης.
Δήλωσε τέλος, ότι δεν θα ανατρέψει την πολιτική που παράχθηκε στο περιβάλλον από την Τίνα Μπιρμπίλη , αλλά θα τη συνεχίσει, βάζοντας τη δική του ματιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου