Εξω η Ανάβυσσος από το fast track

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εξω η Ανάβυσσος από το fast track


Medium_1
Άλλο ένα έργο που είχε ενταχθεί στο fast track φαίνεται να χάνει την μάχη με το ΣτΕ και την τοπική κοινωνία. 

Πρόκειται για τις Αλυκές Αναβύσσου και την παραλία που δίνει πρόσβαση του οικοπέδου στη θάλασσα. Σε ότι αφορά την παραλία το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του προέδρου του Δ' Τμήματος κ. Σωτήρη Ρίζου "πάγωσε" το διαγωνισμό ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί για τη μίσθωση τεσσάρων τμημάτων της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου για δύο χρόνια από την ΕΤΑ μετά από προσφυγή του Δήμου Σαρωνικού. 
Τις Αλυκές η αρμόδια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων είχε εντάξει στις εκτάσεις προς αξιοποίηση, γνωρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες των επιμέρους οικοπέδων είχαν δικαιωθεί στην προσφυγή για άρση της απαλλοτρίωσης που είχε γίνει 37 χρόνια πριν, ώστε το κράτος να δημιουργήσει στην περιοχή ένα υπερτοπικό πόλο αναψυχής με γήπεδα ποδοσφαίρου, γκολφ, συνεδριακά κέντρα, και ιππόδρομο. 
Το υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο, με αφορμή τη δικαίωση των πρώτων ιδιοκτητών οικοπέδων, να προχωρήσει στην ανάκληση των απαλλοτριώσεων αφού, όπως αναφέρεται στις αποφάσεις, «κανένα από τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, την οποία αφορά η απαλλοτρίωση, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε αξιοποιήθηκε η περιοχή για άλλο σκοπό δημόσιας ωφέλειας». 
«Η αδράνεια της Πολιτείας» επισημαίνεται στην δικαστική απόφαση «διήρκεσε επί μακρόν και πέραν του εύλογου χρόνου, γεγονός που οδηγεί σε παραβίαση των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών περί προστασίας της ιδιοκτησίας τους».

Πηγή:www.ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου