Επένδυση 13 εκατ. από Zaitech Fund

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Επένδυση 13 εκατ. από Zaitech Fund


Τις πρώτες πωλήσεις πολυτελών διαμερισμάτων στο οικιστικό συγκρότημα Oyster Smartflats, επένδυση 13 εκατ. ευρώ στην περιοχή του Νέου Κόσμου πίσω ακριβώς από την Ωνάσειο Στέγη Γραμμάτων - Τεχνών και το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, πρόκειται να πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα η κοινοπραξία που συνέστησαν το επενδυτικό κεφάλαιοZaitech Fund και η εταιρία ISV Development. 

Η επένδυση, η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται πριν από περίπου δύο χρόνια και σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής της, αφορά σε οκταόροφο κτίριο με 31 κατοικίες υψηλών προδιαγραφών από 50 – 200 τ.μ. και με κοινόχρηστους χώρους όπως πισίνα, γυμναστήριο και meeting room. Επίσης, διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα με θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και αποθήκες. Αυτή τη περίοδο η κοινοπραξία που υλοποιεί την επένδυση διαπραγματεύεται με υποψήφιους αγοραστές τη πώληση των πρώτων έξι διαμερισμάτων. 

Επισημαίνεται ότι οι τιμές πώλησης των ακινήτων – η συνολική επιφάνεια των οποίων αγγίζει τα 3.000 τ.μ. – κυμαίνονται ανά τετραγωνικό μέτρο μεταξύ 3.000 ευρώ (για τα μικρά διαμερίσματα των 50 τ.μ.) και 5.000 ευρώ (για τα μεγαλύτερα διαμερίσματα που βρίσκονται στους υψηλότερους ορόφους). 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των επενδυτών, οι κατοικίες του Oyster Smartflats απευθύνονται κυρίως σε ανθρώπους που επισκέπτονται την Αθήνα για δουλειές και θα ήθελαν να διαμένουν σε δικό τους σπίτι αντί σε κάποιο ξενοδοχείο.

Μάλιστα, η κοινοπραξία που υλοποιεί την επένδυση σχεδιάζει να προσφέρει στους ιδιοκτήτες των κατοικιών ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμη και τη μίσθωση του ακινήτου τους για το διάστημα που δεν θα το χρησιμοποιούν οι ίδιοι. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της κοινοπραξίας ZaitechFund - ISV Development, οι πρώτοι ένοικοι του συγκροτήματος θα εγκατασταθούν στις αρχές του επόμενου έτους. 

Το project στο Νέο Κόσμο είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα του real estate που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η εταιρία ISV Development, η οποία ουσιαστικά αποτελεί θυγατρική επιχείρηση του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου ISV Architects. Τα προηγούμενα χρόνια η ISV Development ασχολούνταν με την ανάπτυξη μικρών οικιστικών συγκροτημάτων κυρίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας. 

Το 2008 συνεργάσθηκε με το επενδυτικό κεφάλαιο Zaitech Fund που είχαν συγκροτήσει η Attika Ventures και η ΤΑΝΕΟ, προωθώντας από κοινού την κατασκευή του πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος Oyster Smartflats.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου