Παράταση στην «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Παράταση στην «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων


Medium_1
Την παράταση της προθεσμίας για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων που λήγει στις 30 Ιουνίου καθώς και την αναβολή και σταδιακή σε βάθος διετίας κλιμάκωση της εφαρμογής του ενεργειακού πιστοποιητικού στις μισθώσεις ακινήτων, ανάλογα με το εμβαδόν κάθε εκμισθούμενου χώρου, ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Με επιστολή της προς το νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά:

1. Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την αλλαγή χρήσης χώρων καθώς, όπως τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ, οι πολεοδομίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν καθώς και γιατί εφόσον υπάρξει ανάλογη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, «θα πρέπει και οι δύο διαδικασίες να συντρέξουν ταυτόχρονα, κάτι που θα ενθάρρυνε πολλούς ενδιαφερόμενους πολίτες να δηλώσουν μαζί τόσο την αλλαγή χρήσης, όσο και τις τυχόν λοιπές αυθαίρετες κατασκευές, αποφεύγοντας τη διπλή ταλαιπωρία και επιβαρύνοντας λιγότερο τις υπηρεσίες του υπουργείου με αντίστοιχο όφελος για τα δημόσια έσοδα.
2. Οι καθιερωμένες ως κατώτατες τιμές για την έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών να καθιερωθούν ως ανώτερες λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Επίσης, να υπάρξει αναβολή για δύο χρόνια της εφαρμογής στις μισθώσεις κτιρίων καθώς «με τις υπάρχουσες συνθήκες της αγοράς στον τομέα των μισθώσεων και τη διαρκή συρρίκνωση του εισοδήματος από μισθώματα, είναι απολύτως αδύνατο για χιλιάδες ιδιοκτήτες, τόσο των ξενοίκιαστων διαμερισμάτων όσο και των επαγγελματικών χώρων μεγάλου εμβαδού, να βρουν τα πάμπολλα απαιτούμενα δικαιολογητικά αλλά και τα χρήματα της αμοιβής του ενεργειακού επιθεωρητή».
Πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου