Σε πλειστηριασμό ακίνητα του Δημοσίου στο Λονδίνο

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σε πλειστηριασμό ακίνητα του Δημοσίου στο Λονδίνο


Την Παρασκευή 24 Ιουνίου γνωστό μεσιτικό γραφείο του Λονδίνου θα προσφέρει σε ανοικτό πλειστηριασμό δύο ακίνητα που έχει η πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία στην αγγλική πρωτεύουσα. Προσβλητικό δημοσίευμα των "Τάιμς" με τον Παρθενώνα.
Από το Λονδίνο αρχίζει η εκποίηση ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου. Την Παρασκευή 24 Ιουνίου γνωστό μεσιτικό γραφείο του Λονδίνου θα προσφέρει σε ανοικτό πλειστηριασμό δύο ακίνητα που έχει η πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία στην αγγλική πρωτεύουσα και εξακολουθούν να ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.
Το ένα ακίνητο, που έχει και τη μεγαλύτερη αξία, είναι το κτίριο όπου είχε τα γραφεία της η πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία και βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή θέση, στην Κόντουιτ Στριτ, στην καρδιά του εμπορικού Λονδίνου. Η τιμή εκκίνησης γι' αυτό το ακίνητο είναι πέντε εκατομμύρια λίρες, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά του και οι προβλέψεις είναι ότι θα ξεπεράσει την τιμή εκκίνησης.
Το δεύτερο ακίνητο της πρώην Ολυμπιακής είναι ένα διαμέρισμα 200 τετραγωνικών μέτρων περίπου, το οποίο χρησιμοποιούσε για τη διαμονή του ο εκάστοτε διευθυντής της εταιρείας στο Λονδίνο. Η τιμή εκκίνησης γι' αυτό το διαμέρισμα είναι 1.600.000 λίρες, που επίσης θεωρείται συντηρητική.
Δημοσίευμα στους Κυριακάτικους "Τάιμς" αναφέρεται στην πώληση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου και συνοδεύεται με μια κακόγουστη και προσβλητική για την Ελλάδα φωτοσύνθεση και λεζάντα. Δείχνει τον Παρθενώνα και, μπροστά από το σημαντικότερο μνημείο του δυτικού πολιτισμού, μία μεγάλη ταμπέλα με την επιγραφή "ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Ενα μνημείο σε εξαιρετική τοποθεσία, χρειάζεται δουλειά, επικοινωνήστε με Γεώργιο Παπανδρέου, τηλέφωνο 30210337500".
Σε άλλη κατεύθυνση ο αναλυτής της "Ομπσέρβερ", Ουίλ Χάτον, μέσω άρθρου του απευθύνει έκκληση στις ευρωπαϊκές δυνάμεις (ακόμη και στη Βρετανία, μολονότι δεν συμμετέχει στην Ευρωζώνη) να προχωρήσουν σε συνολική οικονομική συμφωνία που θα αντιμετωπίσει πρωτίστως το χρέος της Ελλάδας, με τη συμμετοχή ΔΝΤ, ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας.
"Υπάρχει οποιαδήποτε χώρα που να μπορεί να κάνει όσα ζητάνε από την Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ;" διερωτάται ο αρθρογράφος. Αφού επισημαίνει ότι στους ώμους της Ελλάδας "φορτώθηκε περισσότερος οικονομικός πόνος απ' ό,τι στην ηττημένη Γερμανία του 1920 (!)", εκφράζει την απορία πώς είναι δυνατόν αυτό το γεγονός να αφήσει ανεπηρέαστο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
"Αν καταρρεύσει η Ελλάδα και την ακολουθήσουν Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, τότε θα καταρρεύσει και το ευρώ. Οι συνέπειες θα μπορούσαν να εξανεμίσουν όλη την κεφαλαιακή βάση του τραπεζικού οικοδομήματος" προειδοποιεί ο Χάτον.
Λ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ
Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου