Με μια ματιά

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Με μια ματιά

Αλλάζουν χέρια ακίνητα στην Ευρώπη
Βρετανοί και Ιρλανδοί αγοραστές, οι οποίοι αγόρασαν ακίνητα σε θέρετρα στη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια της αλματώδους ανάπτυξης των προηγούμενων ετών, είναι τώρα πρόθυμοι να τα πουλήσουν με ζημία για να επωφεληθούν από τις προσοδοφόρες ευκαιρίες που προσφέρονται σήμερα από τη βρετανική και ιρλανδική αγορά ακινήτων.
Σύμφωνα με στοιχεία κτηματομεσιτικών γραφείων με έδρα το Δουβλίνο οι ιδιοκτήτες πουλάνε ακόμα και με ζημιά 25% ακίνητα που έιχαν αγοράσει στην Βουλγαρία προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα στην Ιρλανδία των οποίων οι τιμές έχουν πέσει στο 50%.
Τα προς διάθεση βουλγαρικά ακίνητα προωθούνται σε επενδυτές από τη Ρωσία, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν οι οποίοι αυτή την ώρα δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αγορά και κυρίως για ακίνητα που βρίσκονται στη Σόφια και κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας
 
Το Dubai ψάχνει $11 δισ. από ακίνητα
Το Dubai δημιούργησε μια εταιρία η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση της κυβερνητικής περιουσίας.
Η νέα εταιρία Dubai Real Estate Corporation θα λειτουργεί με κριτήρια αγοράς και οι αποφάσεις της δεν θα ελέγχονται από την κυβέρνηση, που δεν θα την χρηματοδοτεί. Το SPV θα αναλάβει την αγορά, πώληση, ανάπτυξη, ενοικίαση και διαχείριση όλων των ακινήτων με στόχο την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας που ανέρχεται στο ύψος των $11 δισ.
 
Πουλήθηκαν οι πύργοι Edison
Τα κτήρια Edison στη Μαδρίτη πέρασαν στο ρυθμιστή της Χρηματιστηριακής αγοράς της Ισπανίας (CNMV) έναντι τμήματος €71 εκατ. Πωλητής ήταν το fund Mutua Madrileña, που εξασφάλισε την άδεια από την επιτροπή πολιτιστικής κληρονομίας.
Στόχος της CNMV είναι η συγκέντρωση των δραστηριοτήτων της στα κτήρια που διαθέτουν 6.000 τμ., μειώνοντας το λειτουργικό κόστος κατά € 5 εκατ. ετησίως.
Η εξαγορά, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο, θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την πώληση του Paseo de la Castellana που αποτιμάται στα €28 εκατ

Πηγή: ered

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου