Διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες ξεκινά ο Βωβός

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες ξεκινά ο Βωβός

Medium_1Νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες αφενός για την περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής όλων των βραχυπρόθεσμων δανείων, αφετέρου για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης για το mall του Βοτανικού, ύψους €80 εκατ., ξεκινά η διοίκηση της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, μετά τη θετική εξέλιξη της ψήφισης της τροπολογίας για τη Διπλή Ανάπλαση στη Βουλή.
Πλέον η διοίκηση θεωρεί ότι με την ψήφιση της τροπολογίας θα βελτιωθεί η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας αφού θα ανοίξουν νέες γραμμές χρηματοδότησης από τις τράπεζες, ενώ επανεξετάζει και το θέμα της αύξησης κεφαλαίου που είχε αποφασισθεί πριν από ενάμιση μήνα για την άντληση €20 εκατ. με στόχο την βελτίωση της εικόνας της εταιρείας. Η διοίκηση ήταν και παραμένει σε διαπραγματεύσεις με τις εμπλεκόμενες τράπεζες σχετικά με την περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των βραχυπρόθεσμων δανείων (ύψους €203 εκατ.) και την αναδιάρθρωση των δανειακών συμβάσεων. Ηδη, πρίν την ψήφιση της τροπολογίας, οι τράπεζες παρείχαν παρατάσεις των δανειακών τους συμβάσεων τουλάχιστον έως το τέλος του 2011.
Πάντως, για την ολοκλήρωση της κατασκευής του εμπορικού κέντρου της εταιρίας στο Βοτανικό, η διοίκηση θα πρέπει να εξασφαλίσει και την απαραίτητη χρηματοδότηση για το έργο ύψους €80 εκατ. Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο της προπώλησης μέρους της επένδυσης σε ξένο fund- σχετική συμφωνία είχε υπάρξει πρίν ακόμη από τη δικαστική εμπλοκή με το Συμβούλιο της Επικρατείας-, αν και οι τρέχουσες συνθήκες φαίνεται ότι δεν ευνοούν τέτοιου μεγέθους συμφωνίας.
Σημειώνεται εδώ ότι από την έναρξη των εργασιών, η διοίκηση υπολογίζει ότι απαιτούνται περί τους έξι μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή, ώστε το mall του Βοτανικού να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2012.
Πηγή:www.ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου