Νεoϋορκέζικο στυλ κατοικίας στo... Nέο Κόσμο

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Νεoϋορκέζικο στυλ κατοικίας στo... Nέο Κόσμο


Νεoϋορκέζικο στυλ κατοικίας στo... Nέο Κόσμο





















Επένδυση συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ σε οικιστικό συγκρότημα
Σε μια δύσκολη εποχή για τις επενδύσεις στο real estate, η εταιρεία ISV Development σε 
συνεργασία με την Attica Ventures και το TANEO ετοιμάζεται για τις πρώτες πωλήσεις διαμερισμάτων στο οικιστικό συγκρότημα Oyster Smartflats στην περιοχή του Νέου Κόσμου, πίσω από την Ωνάσειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο project καθώς διατίθενται προς πώληση 31 «Ηigh end» διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης που απευθύνονται κυρίως σε businessmen και στελέχη επιχειρήσεων οι οποίοι κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Αθήνα αντί να καταλύουν σε σουίτες ξενοδοχείων θα προτιμήσουν τη διαμονή στο δικό τους διαμέρισμα.

Η επένδυση συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ ξεκίνησε ως σύλληψη το 2008 και οι εργασίες κατασκευής άρχισαν το Μάιο του 2009.
«Παρά το γεγονός ότι η δημιουργία του Oyster Smartflats ξεκίνησε σε στιγμές ευφορίας και ολοκληρώνεται σε περίοδο μεγάλης κάμψης δεν μας φοβίζει γιατί ήταν εξαρχής μια «μαζεμένη» επένδυση», δηλώνει στο Bήμα On Line ο κ. Γ. Μπαδογιαννάκης, managing dierector της ISV Development και επισημαίνει: «Τα διαμερίσματα θα είναι έτοιμα προς πώληση στις αρχές του 2012. Οι τιμές θα κυμαίνονται από 3.000 ευρώ το τετραγωνικό έως 5.000 ευρώ το τετραγωνικό, οι οποίες είναι άμεσα προσαρμοσμένες στην κρίση».
Ποιος όμως θα μπορούσε να είναι ο εν δυνάμει κάτοικος του Oyster Smartflats; Ο κ. Μπαδογιαννάκης υποστηρίζει πως επιχειρηματικοί όμιλοι για λογαριασμό των στελεχών τους ή αυτόνομοι επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν συνηθίσει σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής με έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και συνέχειες μετακινήσεις θα μπορούσαν να είναι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων.
Η κοινοπραξία που υλοποιεί την επένδυση θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες των κατοικιών ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμη και τη μίσθωση του ακινήτου τους για το διάστημα που δεν θα το χρησιμοποιούν οι ίδιοι.
Ολα τα διαμερίσματα του Oyster έχουν πρόσβαση στα lounges του ισογείου, στο Oyster spa (θερμαινόμενη πισίνα και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο) και στο meeting room του πρώτου ορόφου, ενω στο συγκρότημα υπάρχουν και τρία υπόγεια επίπεδα με αποθηκευτικούς χώρους και χώρους στάθμευσης. Ταυτόχρονα οι ένοικοι έχουν πρόσβαση και στην υπηρεσία concierge (θυρωρός).
Ο concierge ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο foyer του Oyster, είναι υπεύθυνος για την πλήρη διαχείριση των εγκαταστάσων του κτιρίου, ενώ προσφέρει και καθημερινές υπηρεσίες προς τους ενοίκους (αναγγελία επισκεπτών, παράδοση μικροαγορών στο διαμέρισμα, πρόσβαση σε courier, κλπ).
Σύμφωνα με τον κ. Μπαδογιαννάκη, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό concept κατοίκησης: High end κατοικίες, στο κέντρο της πόλης, που υποστηρίζονται από κοινόχρηστους χώρους καθώς και εξυπηρετήσεις προς τους κατοίκους, με 24άωρη φύλαξη και με υπηρεσίες concierge.
Ο κάτοικος του Oyster μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 31 smartflats τα οποία χωρίζονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος (50-200μ2) και την διαμόρφωση τους. Έτσι υπαρχουν τα studios, τα flats, τα duplexes, καθώς και κάποια ιδιαίτερα penthouses στον 7ο και 8ο όροφο με μεγάλους εξώστες και θέα σε Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Φιλοπάππου. 
Δύο από τα τρία penthouses έχουν δική τους πισίνα, ενώ το δώμα του κτιρίου διαμορφώνεται σε roof garden με πισίνα για αποκλειστική χρήση του penthouse του 8ου ορόφου.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν το είδος των τελειωμάτων μεταξύ δύο ολοκληρωμένων προτάσεων (light ή dark παλέτα) αλλά και το σύνολο του οικιακού τους εξοπλισμού (συσκευές και επίπλωση).

Η ISV Development είναι θυγατρική επιχείρηση του αρχιτεκτονικού γραφείου ISV Architects το οποίο δραστηριοποιείται σε οικιστικές ή επαγγελματικές κατασκευές, κυρίως στα Βόρεια Προάστια. Το 2008 συνεργάστηκε με το Zaitech Fund (Attica Vetures και ΤΑΝΕΟ) για την υλοποίηση του Oyster Smartflats.

Το Oyster Smartflats δεν είναι το πρώτο σε σύλληψη συγκρότημα τέτοιων κατοικιών στην Αθήνα καθώς έχουν δρομολογηθεί ανάλογα projects στο Κολωνάκι (ακίνητο Δοξιάδη) και στον πολυχώρο της Αθηναΐδας, τα οποία όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. 

Πηγή: tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου