Rewe: Ενδιαφέρον για το Logistics-Center της Aldi

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Rewe: Ενδιαφέρον για το Logistics-Center της Aldi


<b>Rewe:</b> Ενδιαφέρον για το Logistics-Center της Aldi
Στο «μικροσκόπιο» του γερμανικού λιανεμπορικού κολοσσού Rewe, που έχει κύκλο εργασιών 53 
δισ. ευρώ, πολυσχιδείς δραστηριότητες και πάνω από 15.000 καταστήματα σε 16 χώρες, βρέθηκε πρόσφατα το πλέον ακριβό περιουσιακό στοιχείο της Aldi στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες με ένα ταξίδι-αστραπή ο CEO του ομίλου Rewe, κ. Alain Caparros, ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του λιανεμπορίου πανευρωπαϊκά.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επίσκεψη του κ. Caparros στο Logistics-Center της Aldi στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου, το οποίο είναι ολοκαίνουργιο και αποτελεί την κορυφαία εγκατάσταση του είδους του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επένδυση για τη δημιουργία του εκτιμάται ότι υπερέβη τα 85 εκατ. ευρώ, έχει καλυμμένη επιφάνεια 55.000 τ.μ., σιδηροδρομική σύνδεση, ενεργειακή αυτονομία και μπορεί να στηρίξει την τροφοδοσία εκατοντάδων καταστημάτων. Το Logistics-Center αυτό, τουλάχιστον αρχικά, δηλαδή πριν μερικούς μήνες, είχε μία τιμή πώλησης της τάξης των 125-135 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει εκτίμηση για το τελικό τίμημά του, ως μέρος μίας ευρύτερης συμφωνίας.

Η μετάβαση του CEO του ομίλου Rewe στη Θεσσαλονίκη ερμηνεύεται πολλαπλώς, καθώς ενώ δεν μπορεί να μεταφραστεί ως πρόθεση άμεσης επέκτασης της γερμανικής αλυσίδας discount στη χώρα μας, εντούτοις δεικνύει πως η ελληνική αγορά σε ένα μεταγενέστερο χρονικά σημείο όχι και τόσο μακρινό θα μπορούσε να ενδιαφέρει τη λιανεμπορική επιχείρηση.
«Ορμητήριο» η Βουλγαρία
Αξίζει να σημειωθεί πως έμμεσα η Rewe, εφαρμόζοντας ένα «πρωτότυπο» μάρκετινγκ, είναι παρούσα στην ελληνική αγορά, αλλά μέσω Βουλγαρίας. Ειδικότερα, η αλυσίδα hard-discount Penny Market, η οποία ανήκει στον όμιλο της Rewe, μοιράζει κάθε εβδομάδα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας φυλλάδιο προσφορών στα ελληνικά.
Το ζήτημα είναι ότι η Penny δεν διαθέτει καταστήματα στην Ελλάδα, αλλά στη γειτονική Βουλγαρία, λειτουργώντας τρία σημεία πώλησης στις περιοχές Γκότσε Ντέλτσεφ, Σαντάνσκι και Σβίλενγκραντ, οι οποίες απέχουν λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Το φυλλάδιο της Penny μοιράζεται κάθε εβδομάδα σε Δράμα, Σέρρες και Ορεστιάδα, αρχή γενομένης από τα προηγούμενα Χριστούγεννα, όταν και τύπωσε την πρώτη ελληνική εκδοχή των προσφορών της.
Μάλιστα οι διαφορές τιμών είναι μεγάλες, σε σχέση με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, όχι τόσο σε private-label είδη, όπου οι συγκρίσεις είναι ανέφικτες, όσο σε επώνυμα. Επιπλέον η Penny έχει και Ελληνες προμηθευτές στη Βουλγαρία, καθώς βιομηχανίες από τη χώρα μας προμηθεύουν με προϊόντα (κυρίως τρόφιμα) καταστήματά της.
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Rewe διαθέτει 336.000 υπαλλήλους, ενώ ο ενοποιημένος τζίρος των 53 δισ. ευρώ αποτελεί το μεγαλύτερο που επιτεύχθηκε ποτέ στην άνω των 80 ετών ιστορία του.

Πηγή: imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου