"Έλληνες Φορολογούμενοι": Μαζικό εξώδικο στη ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

"Έλληνες Φορολογούμενοι": Μαζικό εξώδικο στη ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου "Έλληνες Φορολογούμενοι", αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) το συντονισμό δύο κινήσεων διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, μέσα από τις οποίες θα δηλώνεται η αντίθεση και η αδυναμία των πολιτών, να πληρώσουν το άδικο (σύμφωνα με την ομολογία ακόμη και κυβερνητικών στελεχών) και αντισυνταγματικό (σύμφωνα με την άποψη των νομικών συμβούλων του Συλλόγου) Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που αναλύεται στο άρθρο 53 του ν. 4021/2011.
Η πρώτη από τις δράσεις που αποφάσισε το ΔΣ είναι η πρόταση προς τους πολίτες για την αποστολή μίας “μαζικής” εξώδικης δήλωσης διαμαρτυρίας και γνωστοποίησης προς τη ΔΕΗ και τους άλλος παρόχους.
Με την έννοια “μαζική” νοείται η αποστολή ενός εξωδίκου εγγράφου, το οποίο θα αποσταλεί μετά από εντολή πολλών εντολέων.
Η παρακάτω εξώδικη δήλωση απευθύνεται προς τη ΔΕΗ ή οποιονδήποτε άλλο πάροχο με τον οποίο συνεργάζεστε και ο οποίος σας στέλνει το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.
Με τη δήλωση αυτή αυτή, γνωστοποιείτε προς τη ΔΕΗ (ή τον πάροχό σας) ότι, κατά την άποψή σας η διάταξη του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011 (το άρθρο που επιβάλλει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων) είναι αντισυνταγματική. Για την απόδειξη του ισχυρισμού αυτού, παρατίθενται μία σειρά νομικών επιχειρημάτων.
Παράλληλα, ενημερώνετε τη ΔΕΗ ότι έχετε την πρόθεση να πληρώσετε (προσφέρετε είναι ο νομικός όρος) τα χρήματα που θα αντιστοιχούν σε: αξία ηλεκτρικού ρεύματος, ΦΠΑ επί της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικά τέλη και τέλη ΕΡΤ.
Τέλος, δηλώνετε στη ΔΕΗ (ή στους άλλους παρόχους σας) ότι, εάν δεν συμμορφωθούν επιφυλάσσεστε παντός νομίμου δικαιώματός σας, ακόμη και να τους υποβάλετε αγωγή στα αστικά δικαστήρια για να διεκδικήσετε αποζημίωση για κάθε υλική βλάβη (ζημιές κλπ) ή ηθική βλάβη (προσβολή προσωπικότητας κλπ) που θα υποστείτε.


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου