"Δαιδαλώδες το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ολυμπιακών εγκαταστάσεων"

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

"Δαιδαλώδες το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ολυμπιακών εγκαταστάσεων"

Το  πραγματικά δαιδαλώδες  ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ολυμπιακών Ακινήτων και ιδιαίτερα του Παμπελλοπονησιακού Σταδίου ανέδειξε με ερώτηση που έφερε στην βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός  Μιχάλης Μπεκίρης . Η απάντηση που δόθηκε απαντά επί της ουσίας, αλλά συγχρόνως απεικονίζει το αδιέξοδο και τις αγκυλώσεις που παρουσιάζονται με υπόβαθρο το εν λόγω θεσμικό πλαίσιο.
Προς  απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε  απόσπασμα από την απάντηση του  Αρμοδίου  Υφυπουργού  κου Νικητιάδη η οποία έχει ως εξής :
«Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μ. Μπεκίρη. Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ολυμπιακών ακινήτων, η ΕΤΑ Α.Ε. καθ' υποκατάσταση της συγχωνευθείσας εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 47 παρ- 2 του Ν. 3943/2011 (ΦΕΚ Α'56/31.03.2011) έχει τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Το δικαίωμα αυτό επί των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων  είχε η πρώην Ολυμπιακό Ακίνητα  Α.Ε. δυνάμει του όρθρου 35 και 9 του  Ν. 3342/2005, αφού όμως είχε ολοκληρωθεί  η κατασκευή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά την τέλεση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν κότα χρήση στην Εταιρεία, ενώ η κυριότητα τους παρέμεινε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Το μεγαλύτερο μέρος των Ολυμπιακών ακινήτων, επί των οποίων κατασκευάστηκαν Ολυμπιακά έργα από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (Ε.Υ.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν απαλλοτριωθεί αναγκαστικώς υπέρ ΓΓΑ (Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, Κλειστό γήπεδο Άνω Λιοσίων, Κλειστό γήπεδο Νίκαιας, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Μαρκοπούλου, Πανθεσσαλικό Στάδιο, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Παγκρήτιο Στάδιο).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου