Μειώνονται τα ενοίκια στην Πάτρα

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Μειώνονται τα ενοίκια στην Πάτρα

Αντί να ψάχνουν οι ενοικιαστές για σπίτι, θα τους ψάχνουν οι ιδιοκτήτες. Αυτή είναι η εικόνα που αρχίζει να διαμορφώνεται σε ό,τι αφορά την αναζήτηση φοιτητικής στέγης στην Πάτρα.

Τα μισθώματα έχουν υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό γιατί υπάρχει πληθώρα αδιάθετων διαμερισμάτων και η ζήτηση είναι εξαιρετικά μειωμένη.

 Στην Πάτρα πλέον νοικιάζεις γκαρσονιέρα και κάτω από 200€» συζητούσαν παράγοντες της κτηματαγοράς, διαπιστώνοντας κάθετη πτώση στα μισθώματα που τα προηγούμενα χρόνια δεν έπεφταν κάτω από 300€. Τα νέα δεδομένα όμως έριξαν σημαντικά τις τιμές.

Γκαρσονιέρα εξοπλισμένη – επιπλωμένη στα 34,5 τ.μ. ενοικιάζεται προς 230€, ενώ μεγαλύτερη στο κέντρο της Πάτρας φθάνει τα 250€.

Υπάρχουν βέβαια ακόμη και σήμερα στούντιο που μισθώνονται προς 300€ το μήνα, στον αντίποδα όμως βρίσκονται και οι ακόμη χαμηλότερες τιμές, όπως γκαρσονιέρα σε νεόκτιστη οικοδομή στη νότια πλευρά της Πάτρας με 190€. Αντιστοίχως συγκρατημένες είναι και οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τα δυάρια, τα ενοίκια των οποίων κυμαίνονται μεταξύ 250 και 300€ το μήνα.

Πηγή: Πελοπόννησος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου