Αθήνα ....διαμαντόπετρα

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αθήνα ....διαμαντόπετρα

Στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας του Economist Intelligence Unit του Economist που περιλαμβάνει τις πιο βιώσιμες πόλεις στον κόσμο με πτώση ρεκόρ 2,5% βρέθηκε η Αθήνα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και τις έντονες διαμαρτυρίες, που αυτά προκάλεσαν έχοντας πλέον μία από τις χαμηλότερες βαθμολογίες κάτω από εκείνες του Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο και του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη.
Ο αντίκτυπος της Αραβικής άνοιξης και του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη έχουν επίσης πιέσει προς τα κάτω τις βαθμολογίες liveability σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με την Τρίπολη (Λιβύη), να βρεθεί στις δέκα τελευταίες θέσεις της λίστας.
Η έκθεση liveability αξιολογεί πόλεις από όλο τον κόσμο ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης. Η λίστα περιλαμβάνει 140 πόλεις Κάθε πόλη έχει μια βαθμολογία για πάνω από 30 ποιοτικούς και ποσοτικούς παράγοντες σε πέντε μεγάλες κατηγορίες:
  • σταθερότητα
  • Υγειονομική περίθαλψη
  • Πολιτισμό και περιβάλλον
  • εκπαίδευση
  • υποδομές
Οι κατηγορίες παρέχουν μια συνολική βαθμολογία των 1-100, όπου το 1 θεωρείται απαράδεκτο και το 100 θεωρείται ιδανικό
Η Μελβούρνη βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της λίστας στα 10 χρόνια που δημοσιεύεται η έρευνα με το Χαράρε (Ζιμπάμπουε) να βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 38,2%.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου