Οριακή η πτώση στις τιμές των ακινήτων

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οριακή η πτώση στις τιμές των ακινήτων

Οι τιμές κατοικιών (διαμερίσματα και οικίες) συνέχισαν να παρουσιάζουν πτωτική τάση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011. Κατά την εν λόγω περίοδο καταγράφηκε μείωση της τάξης του 2,2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010.
Σε τριμηνιαία βάση, όλοι οι δείκτες κατέγραψαν μείωση εκτός από το δείκτη τιμών οικιών στη Λευκωσία, ο οποίος παρέμεινε σταθερός. Ο ετήσιος ρυθμός μείωσης των τιμών κατοικιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 ανήλθε στο 5%. Οι αντίστοιχες τμές διαμερισμάτων και οικιών ήταν της τάξης του 6,5% και 3,9%.
Οι ανά επαρχία δείκτες τιμών οικιών, εξαιρουμένης της επαρχίας Λευκωσίας, κατέγραψαν μείωση σε ετήσια βάση, με τη μεγαλύτερη της τάξης του 6,9%, να σημειώνεται στην Πάφο.
Παράλληλα, η ετήσια αύξηση στη Λευκωσία ανήλθε στο 0,3%, ενώ οι μειώσεις στις άλλες πόλεις ήταν: στη Λεμεσό 6,3%, στην Αμμόχωστο 5,9% και στη Λάρνακα 5,4%. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται και στα διαμερίσματα, με τις διακυμάνσεις στις τιμές να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τις οικίες.
Τα διαμερίσματα στη Λευκωσία σημείωσαν ετήσια αύξηση της τάξης του 1,2%, ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις της τάξης του 20,5% και 12,1% καταγράφηκαν στην Πάφο και την Αμμόχωστο αντίστοιχα. Στη Λεμεσό, η ετήσια μείωση ήταν της τάξης του 6,6% και στη Λάρνακα 9,8%.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου