“Αρπάξτε την ευκαιρία στην Ελλάδα”

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

“Αρπάξτε την ευκαιρία στην Ελλάδα”

Περίπου ως “κελεπούρι” λόγω κρίσης παρουσιάζεται η Ελλάδα σε έναν από τους μεγαλύτερους ιστοτόπους αναζήτησης ακινήτων, τον βρετανικό www.rightmoveoverseas.co.uk. Η χώρα μας φιγουράρει στην κορυφή της λίστας όσων αναζητούν σπίτια εκτός Γηραιάς Αλβιόνος.
Μάλιστα τον Ιούνιο το ενδιαφέρον για τα Δωδεκάνησα αυξήθηκε κατά 50% και για την Κρήτη κατά 20%. Το γεγονός δεν είναι άσχετο με την παρούσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας - μάλιστα στη στήλη με τα νέα φιλοξενούνται ρεπορτάζ σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης χρέους και το αν η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει στη δραχμή.
Στo βρετανικό site, που μετρά 1,7 εκατομμύρια αναζητήσεις ακινήτων τον μήνα, ο προορισμός που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση ενδιαφέροντος τον Ιούνιο ήταν τα Δωδεκάνησα (+50,47% σε σχέση με τον Μάιο, με σχεδόν 160 αναζητήσεις ημερησίως), ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και η Κρήτη (+20,22%, με 86 αναζητήσεις ημερησίως), μπροστά από την Ίμπιζα και τη Σαρδηνία.

“Είναι σαφές ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας συμβάλλουν στην προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην αγορά ακινήτων” σημειώνει ο Σάμεν Γκόλαμι, επικεφαλής της Rightmove Overseas.

Συμφέρουσες αγορές
“Αρπάξτε την ευκαιρία στην Ελλάδα” καλεί τους χρήστες του site ένα κείμενο, στο οποίο σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης περιλαμβάνουν μια μεγάλη αύξηση στους φόρους ακινήτων. “Ενώ αυτό είναι κακό για τους ντόπιους, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί να επωφεληθεί: οι ξένοι αγοραστές”. Εξαιτίας των φόρων πολλοί Έλληνες βρέθηκαν στη θέση να βγάλουν τα ακίνητά τους προς πώληση, και λόγω μεγάλης προσφοράς προκύπτουν πολλές ευκαιρίες για συμφέρουσες αγορές, εκτιμούν οι ειδικοί επί των ακινήτων της Rightmove Overseas, που ενημερώνουν τους δυνητικούς αγοραστές ότι πολλά ακίνητα έχασαν έως και το 40% της αξίας τους.
“Η Ελλάδα τα έχει όλα”, αναφέρει άλλο κείμενό του. Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στα εκθαμβωτικής ομορφιάς νησιά του Αιγαίου, στις πάμπολλες γαλάζιες σημαίες που διαθέτουν οι παραλίες, στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό των πόλεων. “Προσθέστε σε αυτά και την ακαταμάχητη ελληνική κουζίνα και έχετε ένα απολαυστικό πακέτο”. Η Rightmove Overseas σημειώνει ότι σε γενικές γραμμές τα ακίνητα είναι φθηνότερα από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο ώστε να μπορεί κανείς πουλώντας το σπίτι του στην Αγγλία να αγοράσει εξοχικό στην Ελλάδα μετακομίζοντας “σε έναν ζεστό και ρομαντικό προορισμό” και να του περισσέψουν και χρήματα! Ο ιστοτόπος σημειώνει ότι για πολίτες εκτός ΕΕ υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην αγορά κατοικίας όταν το ακίνητο βρίσκεται κοντά σε στρατιωτικές μονάδες ή σε συνοριακές περιοχές, όπως το ανατολικό Αιγαίο και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου