Ζητούνται διαμερίσματα για φοιτητές

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ζητούνται διαμερίσματα για φοιτητές

Το παζάρεμα και η αύξηση της ζήτησης για στούντιο
Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι τιμές, καθώς αρκετοί προτιμούν να μένουν μόνοι και όσο πιο κοντά γίνεται στα πανεπιστήμια που φοιτούν.
Αυξημένη είναι το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για φοιτητικά διαμερίσματα, αφού ήδη οι φοιτητές έχουν πάρει τις θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ωστόσο, οι τιμές των διαμερισμάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως άλλωστε και πέρσι, όπως ανέφερε στη «Σ» ο εκτιμητής ακινήτων Αντώνης Λοΐζου.
Υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για στούντιο, όπως επεσήμανε ο κ. Λοΐζου, γιατί οι φοιτητές μας θέλουν να μένουν μόνοι και το στούντιο είναι σε χαμηλότερη τιμή απ' ό,τι ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, εξαρτώνται από το πόσο κοντά είναι το διαμέρισμα στο πανεπιστήμιο που φοιτά ο ενδιαφερόμενος, εξαρτάται επίσης και από την κατάσταση του διαμερίσματος, καθώς και από το αν είναι επιπλωμένο ή όχι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αντώνη Λοΐζου, οι τιμές είναι σχετικά οι ίδιες με τις περσινές, γιατί διατέθηκαν στην αγορά και αρκετά διαμερίσματα που έμειναν απούλητα και διατίθενται για τους φοιτητές. Συγκεκριμένα, οι τιμές κυμαίνονται από 350 - 700 ευρώ. Ειδικότερα η τιμή για ενοικίαση στούντιο είναι από 350 ευρώ το μήνα, για μονάρι από 500-650, και ακριβότερα ενοικιάζονται τα δυάρια και τα τριάρια, αλλά, αν διατεθούν σε συγκάτοικους, τότε το μπάτζετ για τους φοιτητές είναι λιγότερο, αφού διαμοιράζεται και το ενοίκιο και τα έξοδα.

«Οι Κύπριοι φοιτητές, όμως, προτιμούν να διαμένουν μόνοι τους και όσο πιο κοντά γίνεται στα πανεπιστήμια που φοιτούν, οπόταν οι γονείς πληρώνουν το λιγότερο 300 ευρώ το μήνα για ενοίκιο.

Ρουτίνα το παζάρεμα
Το παζάρεμα είναι μέσα στη ρουτίνα και στο χαρακτήρα των Κυπρίων, όπως ανέφερε ο εκτιμητής Αντώνης Λοΐζου.
«Οι γονείς προσπαθούν να ρίξουν τις τιμές, αλλά στην τελική δεν υπάρχουν και πολλά διαμερίσματα διαθέσιμα για φοιτητές, αφού οι ιδιοκτήτες προτιμούν πολύ περισσότερο να ενοικιάζουν τα διαμερίσματά τους σε ζευγάρια ή οικογένειες, παρά σε φοιτητές, αν και στο παζάρι μπήκαν και καινούργια διαμερίσματα, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν κατάφεραν να τα πωλήσουν και έτσι τα διαθέτουν στους φοιτητές». Υπάρχει ωστόσο μια ανησυχία εκ μέρους των ιδιοκτητών διαμερισμάτων, για να διαθέσουν τα διαμερίσματά τους στους φοιτητές, όπως τόνισε ο κ. Λοΐζου, όχι γιατί κάνουν ζημιές, αλλά γιατί υπάρχουν νεκροί μήνες (οι μήνες διακοπών) όπου οι φοιτητές σταματούν τα συμβόλαια ενοικίου τους, για να επανέλθουν μετά τους τρεις μήνες των διακοπών και να ψάξουν άλλο διαμέρισμα.

«Οι περιοχές υψηλής ζήτησης διαμερισμάτων για ενοίκιο είναι με σειρά προτεραιότητας η περιοχή Χίλτον, η Αγλαντζιά, η Μακεδονίτισσα και ακολουθούν η Παλουριώτισσα και τα Λατσιά».
Η εισήγηση προς το Πανεπιστήμιο
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Αντώνης Λοΐζου και συνεργάτες, διευθύνων σύμβουλος του οποίου είναι ο κ. Λοΐζου, εισηγήθηκε στο Πανεπιστήμιο όπως βγει σε προσφορές με τη μέθοδο του ΒΟΤ, για να δημιουργηθούν νέες πολυκατοικίες για φοιτητικά διαμερίσματα. Η πρόταση αφορούσε παραχώρηση έκτασης γης σε εταιρείες οι οποίες θα είχαν υποχρέωση να αποπερατώσουν φοιτητικές εστίες, για τις οποίες την ευθύνη συντήρησης θα είχαν οι ίδιες και να δίνεται ενοίκιο στο πανεπιστήμιο Κύπρου για ένα χρονικό διάστημα. Η εισήγηση ωστόσο δεν υιοθετήθηκε.
Ίδιο σκηνικό σε όλες τις πόλεις
ΣΤΙΣ άλλες πόλεις δεν διαφοροποιείται το σκηνικό με τις τιμές των φοιτητικών διαμερισμάτων. Στη Λεμεσό, σύμφωνα με τον εκτιμητή Αντώνη Λοΐζου, υπάρχει ζήτηση για συντηρημένα διαμερίσματα μέσα στην πόλη και κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με τη Λευκωσία.

sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου