Διαγωνισμοί για το θεματικό πάρκο του Πειραιά

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Διαγωνισμοί για το θεματικό πάρκο του Πειραιά

Με σύμβαση παραχώρησης και μέσω Εταιρειών Ειδικού Σκοπού θα πραγματοποιηθεί το έργο της ανάπτυξης, και λειτουργίας του θεματικού πάρκου της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, στις δύο πολυόροφες Αποθήκες της Ηετιώνιας Ακτής, ύστερα από τις σχετικές εγκρίσεις του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Ο διαγωνισμός αυτός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Σε πρώτη φάση θα γίνει υποβολή μη δεσμευτικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μετά την αξιολόγηση των οποίων οι υποψήφιοι που θα προεπιλεγούν θα προσκληθούν να υποβάλλουν σε δεύτερη φάση δεσμευτικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές, συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσης χρηματοδότησης των έργων.

Προκειμένου τα έργα στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά να ενταχθούν στο Πρόγραμμα JESSICA και να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απαιτείται ιδιωτική συμμετοχή. Από την πλευρά του, ο Ο.Λ.Π. για να προχωρήσει ο συνολικός σχεδιασμός του με αναπλάσεις και δημιουργία Μουσείων, θεωρεί ότι ο μόνος χώρος ιδιωτικής τοποθέτησης αποτελούν οι δύο πολυόροφες Αποθήκες, οι οποίες επί δεκαετίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου