Οι σύμβουλοι real estate για το Ελληνικό

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οι σύμβουλοι real estate για το Ελληνικό

Η κοινοπραξία των εταιρειών Hill - Dimand - Proprius - Γραφείο Γαβρίλη ανέλαβε τον ρόλο του συμβούλου ακινήτων της Eλληνικό ΑΕ, για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. 
Η εν λόγω κοινοπραξία προέκυψε ύστερα από τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό και ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες. Με την πρόσληψη και του συμβούλου real estate ουσιαστικά συμπληρώνεται η ομάδα των συμβούλων που θα συνδράμουν το ελληνικό Δημόσιο στο σύνθετο έργο της αξιοποίησης του σημαντικότερου «φιλέτου» της Αθήνας. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στους συμβούλους της εταιρείας έχουν προσληφθεί ακόμη οι Citi και Τράπεζα Πειραιώς, ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και το νομικό γραφείο Φορτσάκη στον ρόλο του νομικού συμβούλου. Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος με τον σύμβουλο real estate θα αναλάβουν να προωθήσουν και τις πρώτες διαγωνιστικές διαδικασίες με τις πρώτες εξελίξεις να αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα. 

Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ο διεθνής διαγωνισμός προγραμματιζόταν αρχικά για τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όροι που θα θέσει το ελληνικό Δημόσιο θα είναι όσο το δυνατόν πιο ελαστικοί με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών. 

Αντίστοιχα, και το master plan που έχει προταθεί δεν θα είναι δεσμευτικό για τους υποψήφιους επενδυτές και θα χρησιμοποιηθεί με στόχο να αξιολογηθούν τα υποψήφια επενδυτικά σχέδια. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ελληνικό ΑΕ κ. Σπύρος Πολλάλης, ανέφερε ότι η έκταση δεν θα πρέπει να παραχωρηθεί στον επενδυτή που θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη προσφορά, αφού ο στόχος της αξιοποίησης είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και για τον λόγο αυτό το επιχειρηματικό πλάνο που θα επιλεγεί θα πρέπει να λαμβάνει και αυτόν τον παράγοντα υπόψη - επομένως το business plan είναι πρωτεύον αλλά και όχι και μοναδικό ζήτημα. 

Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου